Buszsáv lesz a Hegyalja úton

2020. június 11. 15:47
A Baross utcában is buszsávot hoznak létre, a Bartók Béla úton az autóbuszok a villamosvágányokon közlekednek majd.

Buszsávokat alakítanak ki a Hegyalja úton és a Baross utcában, a Bartók Béla úton az autóbuszok a villamosvágányokon közlekednek majd – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökön az MTI-vel. A közlekedésszervezési változásokat Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön jelentette be a Budapest Restart című beszélgetéssorozat legújabb részén – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint kiemelték: a városvezetés feladata az, hogy mindenki számára alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben. Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik.

A Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a „szelíd” közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért újabb ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki a VIII. kerületben, a Baross utcán az Orczy térig, továbbá a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül. A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően a 4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi közbringarendszer nemrég bejelentett megújítása is.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út – Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között.

(MTI)

 

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Semmi különös, ami anarchiát Amerikában a négereket felhasználó "demokraták" csinálnak, azt itt karigeri az elvtársaival a cigányokkal, hajléktalanokkal és Budapest ellehetetlenítésével kívánja megoldani.
"Mer' akkor bukik a Zorbánbasi".

Hogy fogják hívni a villamos sínen közlekedő buszt? Buszvill, vagy vilbusz?
Csak ne egyszerre akarjanak közlekedni:-))))

Mindig azzal kampányolt, hogy megkérdezi a budapestieket. Most meg rendeletileg, TEJhatalommal egy személyben hoz döntéseket. Mikor adja vissza a TEJhatalmat?

A kérdés, hogy hogyan lesz kialakítva? Gyanítom, hogy az egyik sáv el lesz véve az autósoktól.
Építeni még egy sávot nem is lehet, Gergő meg úgysem építkezik.

A Hegyalja úti buszsávot egyszer már kipróbálták, aztán gyorsan megszüntették. Ha a Hegyalja út miatt reggelente az M7-en és M1-en újra húsz kilométeres sor fog állni, akkor mit mond Karácsony? Fejre állítja a budapesti közlekedést, csak mert ő nem vezet autót.

Remélem, hogy a saját szavazói lincselik meg ezt a rohadék tetű állat Karácsonyt.

Nem tőle, az báb, de feszkót csinál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés