Sajátos módszerrel kívánják visszaszorítani a fertőzéseket Tádzsikisztánban

2020. június 10. 16:10
Kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés várhat arra, aki nem szándékosan fertőz meg mást.

Börtönbüntetéssel is sújthatják ezentúl Tádzsikisztánban azokat, akik másokat véletlenül vagy szándékosan koronavírussal fertőznek meg az ország parlamentjének szerdán elfogadott rendelkezése értelmében.

Az új rendelkezések szerint kettőtől öt évig terjedő börtönbüntetés várhat arra, aki nem szándékosan fertőz meg mást, ha pedig ez többször előfordult, tíz évet is kiszabhatnak rá. Ugyancsak tíz évig terjedő börtönbüntetést kaphat az is, aki szándékosan fertőzött meg más embert. Büntetik ezentúl a járvány miatti korlátozások megszegését is: a szájmaszk hiánya és a 2 méterben meghatározott társadalmi távolságtartás be nem tartása esetén akár 24 eurós (körülbelül 8200 forint) bírság is kiszabható.

A sokáig koronavírus-mentesnek vélt Tádzsikisztánban április végén jelent meg a járvány, ám mostanra a fertőzések száma meghaladta a 4500-at, a Covid-19 betegségbe pedig 48-an haltak bele.

(MTI)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy sajtóhiba a "nem szándékosan", mindenesetre első hallásra fura.
De: CSAK ELSŐ HALLÁSRA.
Ha belegondolunk, a tudatos fertőzés - ha tisztában vagyok a betegségemmel, ennek ellenére úgy járok a közösségekbe, mintha otthon mennék egyik szobából a másikba - igenis: bűncselekmény.
Mert mások életére negatív befolyást teszek, olyan, mintha meglopnám.
(nem dolgozik, táppénz, munkahely elvesztése, kórházi költségek - szóval ez: színtiszta lopás, rablás, a fehérgalléros fajtából.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés