Kártérítést követelnek egy emlékművet beolvasztó román bűnbandától Belgiumban

2020. június 7. 7:00
Tizenhárom embert állítanak bíróság elé a legalább 28 tagú bűnszervezetből – írta meg a Főtér.ro.

Belgium egyik legszebb középkori városában, Brugge-ben (franciául Brugges) sokként érte a helyieket, amikor két évvel ezelőtt, egyik napról a másikra nyomtalanul eltűnt egy öt tonnás szoborcsoport az egyik belvárosi tér közepéről. A szobrot éppen azokban a napokban akarták elköltöztetni egy másik térre, valószínűleg ezt az alkalmat ragadták meg a tolvajok, akikről kiderült, hogy egy román bűnszervezet tagjai – közölte az erdélyi lap.

Hozzátették: a két éven át zavartalanul tevékenykedő román bűnbanda legalább 28 tagból áll, hálózatuk Hollandiára is kiterjed. Nem kisstílű bűnözők, ugyanis szervezett módon lopkodták a műemlékeket Brugge-ból és a közelben található településekről. A zsákmányt beolvasztották, majd Hollandiában értékesítették – derítette ki a rendőrség a közel egy éven át tartó nyomozás során. A bíróság június végén hirdet ítéletet a 13 vádlott ügyében, akik már egy éve őrizetben tartózkodnak. A bandavezér hat évet, a többiek négytől nyolc évig terjedő börtönbüntetést kaphatnak.

De ez még nem minden – írja a Főtér.ro. A szoborcsoport alkotója egymillió euró kártérítést követel a vádlottaktól, mert tönkretették Brugge város örökségének egy részét. Emellett a város önkormányzata is kártérítésre kötelezné a bűnbandát, de ők 125 ezer euróval is beérnék. A pénzből új szobrot állítanának az üresen maradt térre.

(kép forrása: Főtér.ro)

 

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pár éve a Gellérthegyen felállított Filozófusok kertje nevű szoborcsoportból elloptak két figurát, a vékony lábú Gandhit és talán Assisi Szent Ferencet. Lehet, hogy ugyanők voltak.

Pedig egész jól nézett ki ahhoz képest, hogy modern szobor. Mondjuk fogalmam sincs, mit ábrázol...

Azonnal kényszeroktatásra kell küldeni a belgákat az Erica Sherover-Marcuse féle meggyőző táborokba!

Szargentini már fogalmazza a 7-es cikkelyt Belgium ellen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés