Megérteni a nemzeti összetartozás napját

2020. június 6. 21:05

Lázár Miklós Kornél
LinkedIn
Június 4. elsősorban nem a határokról, háborúról, illetve erőforrásokról szólt és szól, hanem emberekről és szolidaritásról a magyarság egészével.

„Június 4. elsősorban nem a határokról, háborúról, illetve erőforrásokról szólt és szól, hanem emberekről és szolidaritásról a magyarság egészével. A történelmi, kulturális és élő kötelékeinkről. Tudatosul bennünk ez a közösségtudat, ha éppen London, New York, Buenos Aires, Tel Aviv, illetve Melbourne utcáin találkozunk; miért ne érezhetnénk így azokkal a magyarokkal szemben, akik közvetlenül a határ túloldalán élnek? Talán a mélyen ülő és felületes üldöztetési érzet miatt? Lehetséges, hogy szomszédainknak is túl kellene tenniük magukat (Trianonon)?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó, érdemes a teljes cikket elolvasni!
Ahogy jóval Trianon előtt cseh és a román álláspontot elvitték mindenhová a világban, úgy kellene most is a magyar álláspontot mindenhol olvashatóvá tenni - rövidtől összefoglalótól a bő elemzésig, hogy minél több emberhez eljuthasson - pláne, hogy a mai korban a közvélemény szimpátiája sokkal fontosabb, mint 100-150 éve volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés