Biztossá vált, hogy Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje

2020. június 6. 8:11
Megszerezte a szükséges számú delegátust Joe Biden, így biztosan ő lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje.

Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke a keddi előválasztásokon megszerezte a szükséges számú voksot, s ezzel a szükséges számú delegátust ahhoz, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje a novemberi elnökválasztáson. Ezt maga a politikus jelentette be péntek éjjel kiadott közleményében.

Kedden több tagállamban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban tartottak előválasztást a republikánusok és a demokraták egyaránt, s a demokrata választásokat mindenütt Biden nyerte. Igaz, nem volt vetélytársa, hiszen Bernie Sanders vermonti szenátor áprilisban visszalépett a versengésből.

A hét tagállamban és a fővárosban tartott választások valamennyi szavazatának összeszámlálása után Bidennek meglett az elnökjelöltté választáshoz szükséges 1991 delegátusa. Sőt, eddig 1993 delegátust tudhat maga mögött. Nyolc tagállamban és az Egyesült Államok tengerentúli területein még hátra vannak az előválasztások.

A delegátusok azok a küldöttek, akik az előválasztásokon megszerzett mandátumuk jogán voksolnak a párt elnökjelölt-állító országos konvencióján. Közleményében Biden kifejtette, hogy megtiszteltetés volt számára „a valaha volt legtehetségesebb elnökjelölt-aspiránsokkal” versenyezni az elnökjelöltségért.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jo. Ha jol tudom, o Ukrajna jeloltje is, a Hunter nevu fiacskajaval egyutt. Valahavolt legtehetsegesebbek kozul a legtehetsegesebbek - nem semmi.

De ki a VP jelölt?

Erre még nem sikerült rájönniük.

Bigyen az ukrajnai erdekeltsegeivel maga a garancia a vilaghaborura

,,Betörte a fejed?,,

Na ja! Amikor megszületett az apja elkiáltotta: talpra magyar és fejre esett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés