A liberális celebvilágba csipetnyi nemzeti érzés sem szorult

2020. június 6. 11:42

Apáti Bence
Magyar Nemzet
Sebaj, talán majd száz év múlva még bennük is ki fog fejlődni egy kis hazafiasság.

„A héten vegyes érzelmek kavaroghattak a jobboldali-konzervatív emberekben. Érzékelhető volt egy nagyon is szemmel látható változás Trinanon megítélésével kapcsolatban. A televízióban, közösségi felületeken, de még a balliberális hírportálok túlnyomó többségén is megjelent valamilyen utalás, és a legaljasabb, legelvakultabban liberális, magyargyűlölő szerkesztőségektől eltekintve, legnagyobb meglepetésünkre, nem az eddig megszokott módon gúnyolódva, hanem a tisztelet hangján emlékeztek meg a magyar történelem egyik legsötétebb napjáról. Egyes balliberális oldalak címlapjain olyan pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen, a tudományos fantasztikum határát súroló jelenségekkel is találkozni lehetett, mint például az 1920 előtti Nagy-Magyarország térképe.

Trianon, Nagy-Magyarország, 1920.

Ezek a szavak, jelképek öt-tíz évvel ezelőtt még karanténba voltak kényszerítve. Ezen sorok íróját is számtalan alkalommal nácizták, fasiztázták, szélsőjobboldalizták le egy Nagy-Magyarország-matrica vagy egy június 4-én reggel élesített Facebook-poszt miatt. Nincsenek illúzióink, minden bizonnyal majdnem minden olvasónk rendelkezik hasonló, szomorú élményekkel. A szocialista-szabad demokrata kormányok és a balliberális koalícióhoz lojális, a Kádár-rendszerben szocializálódott médiamunkások nagyon sokáig a diktatúrából magukkal hozott retorikát, nyelvezetet használták Trianonnal kapcsolatban.

A liberális értelmiség és a fősodratú média egészen a közelmúltig úgy gondolta, kizárólag szélsőjobboldali, horthyista, nyilasszimpatizáns, revizionista, félhülye falubolondjai szoktak Trianonról beszélni, akik ráadásul otthon a négy fal között, vagy a harmadik sör után minden bizonnyal Adolf Hitlert éltetik és a zsidókat szidják. A trianonozó, nagy-magyarországos jelképeket használók bizton számíthattak arra, hogy nyíltan vagy a hátuk mögött veszélyes antiszemitának, nácinak, jobb esetben ártalmatlan laposföldhívőnek, kioperált agyú retardáltnak fogják nevezni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nemzeti érzés csak a lölőbe és a gazdájába szorult.
Meg a NER haszonélvezőibe.
A több panelproli, nyugger vagy csőcselék, akiknek a feladata a munka látástól vakulásig és pofa alapállásban tartása.

Rákosi Viktornak Sipulusz álnéven írt humoros elbeszélései is jók.
https://mek.oszk.hu/10300/1039..

"Sokan azt gondolják: Magyarország - volt, én azt szeretem hinni: - lesz!" (Széchenyi István)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés