Szijjártó Péter: Újabb könnyítések a külföldre utazóknak

2020. június 5. 9:40
Mostantól negatív vírusteszt és karanténkötelezettség nélkül lehet tartózkodni egymás országában, és a 48 órás limit sincs már életben.

Reggel 8 órától megszűnnek az utazási korlátozások Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia között – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter. A külügyminiszter azt mondta, az érintett országok állampolgárai mostantól negatív vírusteszt és karanténkötelezettség nélkül tartózkodhatnak egymás országában, és a 48 órás limit sincs már életben. Hasonló tárgyalásokat folytat a Külügyminisztérium Németországgal és Horvátországgal is, de itt még nem születtek meg a megállapodások – közölte Szijjártó Péter.

(Mandiner)

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor indulhat a cégtemetés megint!

A történet 1995 nyarán kezdődött, amikor Simicska egyik bizalmi embere, Schlecht Csaba tizenhárom, Fideszhez köthető céget adott el egy Kaya Ibrahim nevű németországi török férfinak. A cégek összesen mintegy 300 milliós köztartozást halmoztak fel, és vélelmezni lehetett: azért kell így megszabadulni tőlük, hogy ezeket a tartozásokat ne kelljen kifizetni. Bár a cégek papíron Schlecht tulajdonában álltak, azokat egy héttel korábban Simicskától, valamint a fideszes Kövér László testvérétől, Kövér Szilárdtól, valamint Varga Tamástól vette meg, utóbbit Fidesz-közelinek tartott vállalkozóként ismerték akkoriban. Miután a cégek Kaya Ibrahimhoz kerültek, egy fillért nem fizettek vissza az államnak. De nemcsak Kaya Ibrahim vásárolt fel ilyen cégeket, hanem a horvát állampolgárságú Josip Tot is, két évvel később, 1997 őszén. A Josip Tothoz került cégek is anélkül váltak kámforrá, hogy egy vasat is fizettek volna az államnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés