Egy új vérszerződésért imádkozom e napon!

2020. június 4. 10:06

Böjte Csaba
Facebook
E térség egyetlen esélye, ha a múlt sebeit félrerakva, közös jövőt építve összefogunk.

„100 évvel ezelőtt elengedtük naivan, duzzogva egymás kezét, most tudatosan, bizalommal hajoljunk a tétován sodródó testvéreink felé! Nagyhatalmak gazdasági háborúkat vívnak, belső feszültségek miatt térdre kényszerülnek, e térség egyetlen esélye, ha a múlt sebeit félrerakva, közös jövőt építve összefogunk! Bizalommal engesztelődjünk ki, mielőtt gonosz erők az itt élő népeket egymásnak uszítva, egy Kelet-európai »tavaszba« taszítanak bennünket! Imádkozzunk, hogy a Kárpát-medencében élő népek egymást tisztelve, a határokat lebontva, békében összefogjanak, éljenek! Egy jobb jövő reményével, Csaba testvér.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emlékezzünk, és imádkozzunk.

Ez a reménység hangja, más út nincs, de vajon lesz-e egyszer fogadó készség?

Ugyanakkor erősödni kell és már csak azért sem hagyni új sérelmeket a román félnek bizalom építés helyett foganatosítani, h. ne legyen már még több megbocsátani való, mert az cél nem lehet. Van elég így is.

A vigasz, h. a különbséget, aki nem vak, látni kénytelen, mint a román hatalmasság a mindent elsöprő víz utáni helyreállításkor.

Hagyd, harth nem ismeri a romanokat: szajjal -esetleg- barmit megigernek, aztan tesznek azt, amit eppen akarnak. A legkisebb lelkifurdalas nelkul. A sajat erdekukon kivul mast nem ismernek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés