MSZP: A 13. havi nyugdíj legyen egységesen 140 ezer forint

2020. június 3. 14:31
A szocialisták azt is kérik, hogy ezt a plusz egyheti nyugdíjat ne a jövő év elején, hanem már idén július 1-jén utalják el.

Az MSZP azt javasolja, hogy a 13. havi nyugdíjat egységesen 140 ezer forintban állapítsák meg. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szerdai, online sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy csütörtökön kezdődik el a parlamentben a 13. havi nyugdíj visszaállításáról szóló javaslat vitája. Korózs Lajos azt mondta, igazságosabb lenne, ha minden jogosult ugyanakkora összeget kapna 13. havi járandóságként. Arra is kitért, hogy azért javasolnak 140 ezer forintot, mert jelenleg körülbelül ennyi a havi átlagnyugdíj. A politikus hangsúlyozta, amennyiben az állam jövőre egyheti plusznyugdíjat fizet ki, akkor ez minden érintettnek 35 ezer forintot jelentene fejenként. Hozzátette, amennyiben elfogadják a javaslatukat, akkor azzal a nyugdíjasok kétharmada jobban járna, mert ők átlagos vagy átlag alatti mértékű nyugdíjat kapnak.

A jövő évi a cserbenhagyás költségvetése az MSZP szerint

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke a jövő évi büdzséről azt mondta, hogy a kormány a cserbenhagyás költségvetését nyújtotta be, pedig az esélyteremtés és a gondoskodás költségvetésére lenne szükség. A Fidesz egy torz és korrupt ellátási rendszert épített fel - jelentette ki. Az MSZP szerint azonban a tisztességes európai bérek és nyugdíjak, valamint az európai szintű állami szolgáltatások biztosítják azt, hogy mindenki egyenlő eséllyel induljon az életben – közölte. Gondoskodni kell azokról az emberekről, akik egészségi állapotuk vagy anyagi helyzetük miatt nem képesek önmagukról gondoskodni – tette hozzá. Az MSZP javaslatai a védelem, a fejlesztés és a tudás hármasára épülnek, az elképzeléseket az újjáépítés szóval lehetne összefoglalni – fogalmazott.

Meg kell állítani a jövedelem és a fogyasztás csökkenését, ösztönözni kell az értékteremtő munkahelyek létrehozását, valamint minden fiatalnak meg kell adni a lehetőséget a tudás elsajátítására – szögezte le. Végül azt mondta, tisztában vannak azzal, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehet megvalósítani pártjuk baloldali költségvetési javaslatait, de úgy érzik, tartoznak azzal az országnak, hogy egy olyan alternatívát kínálnak, ami „egy baloldali jövőt, egy igazságosabb Magyarországot szolgál”.

(MTI)

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor az első OV kormány sávosan emelte a nyugdíjakat, mekkora Husztót csaptak. Elvették 19000 forintot a magas nyugdíjasoktól!
Most az MSZP venne el......

Tanácsot adnak a maguknak osztogatók másokat fosztogatók.

Egy havi nyugdíjat a szocik vettek el..

Muterom nem keresett jól de abszolút kijön a nyugdíjából. Igaz a közös költségét én fizetem, meg szoktam ezt-azt venni neki. Csajom mamája is kijön, sőt félretesz.

Az ötletelgetéseitekből sosincs hiány, tele van vele a padlás. Közben minden pénzt szétosztotok magatok között.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés