Mit jelent a szlovákoknak Trianon?

2020. június 3. 19:36
Sokan életükben nem hallottak róla.

Mózes Szabolcs, a szlovákiai Magyar Közösségi Összefogás elnöke videóban kérdezett szlovákokat arról, mit jelent számukra Trianon.
„Ami a magyarság számára trauma, az a szlovákok túlnyomó többségének ismeretlen fogalom” – véli Mózes. „Magam is meglepődtem rajta, hogy mennyire kevesen tudták, miről van szó – pedig visszatérő téma a szlovák közbeszédben is, hogy a magyarok emiatt sírnak. És nem mellékesen Trianonban nyomták rá a pecsétet a Szlovákia nevű közigazgatási egység anyakönyvi kivonatára.
Nyitottság, empátia és egymás kölcsönös tisztelete vezethet el ahhoz, hogy az évtizedes sérelmeket rendezni tudjuk, és végre a jövő alakításáról szóljon a két nemzet együttműködése.”

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pozsonyhoz annyit, hogy valóban sok régi magyar felirat maradt itt-ott, főleg a temetőkben látni még sok magyar feliratot. Tanárok, orvosok, ma úgy mondanánk a középosztály. Viszont magyar haverom Tornaaljáról hozzáteszi, hogy az Országgyűlésre évi egyszer-kétszer jártak a képviselőink Pozsonyba. Igen "népszerűek" voltak a városban. Végig mulatták azt a pár napot, ömlött az ital, tót lányokkal pajzánkodtak, cigányokkal húzatták.

A tót történelem ugye egy SMS-ben elfér.

Várom, hogy az antifák tüntessenek a Benes dekrétumok
következtében fenálló megkülönböztetés miatt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés