George Clooney szerint a rasszizmus ellen nincs vakcinánk

2020. június 3. 8:22
A sztár hosszú véleménycikket írt a rendőri túlkapás nyomán megölt George Floyd halála, és az azt követő, egyre dühödtebb tüntetések kapcsán – közölte a 24.hu.

Clooney Floyd halálát egyértelmű gyilkosságnak, a rasszizmust világjárványnak nevezi – írja a portál. Hozzáteszik: Clooney cikke elején felsorolt a közelmúltból jó néhány embert, akik hasonló rendőri brutalitás áldozataként haltak meg, majd arra jut, a most történtek csak arra emlékeztetnek, mennyire keveset fejlődött Amerika azóta, hogy megszüntették a rabszolgatartás bűnét.

Szerinte az, hogy már nem adnak-vesznek emberi lényeket, nem érdemel dicséretet, rendszerszintű változásra van szükség mind a bűnüldözésben, mind az igazságügyi rendszerben, valamint olyan törvényhozókra és politikusokra, akik igazságosan állnak minden állampolgárhoz, és nem olyanokra, akik gyűlöletet és erőszakot szítanak. George Clooney cikkével azon hírességek egyre növekvő sorához csatlakozott, akik George Floyd halála kapcsán a fehér privilégiumról,  színes bőrű lakosságot sújtó, rendszerszinten kódolt igazságtalanságokról beszélnek, és a változásra is ugyanazt a megoldást látja ő is, mint a korábban megnyilvánulók: el kell menni szavazni – írta meg a 24.hu.

 

 

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát ez a Clooney ritka egy ripacs a hétköznapi életben is. Gondolom ez most divatos dolog Hollywoodban...
Belenéztem az eredeti cikkébe:
"Is it 1992? Did we just hear a jury tell us that the white cops that we watched on tape hundreds of times beating Rodney King werent guilty of their obvious crimes? Is it 2014, when Eric Garner was executed for selling cigarettes by a white cop who strangled him as we watched? His words I cant breathe forever etched into our minds?"

Szóval ez a lebegő mítosz a valóság meg ez:
1. Rodney King részegen vezette az autóját, nem állt meg az igazoltató rendőröknek, 10 kilométer üldözés-gyorshajtás után tudták megállítani. Nem szállt ki az autójából, jött még két rendőr, ellenállt, belelőttek két 50.000 voltos sokkoló tűt, meg se kottyant neki, a végén jött az azóta nagy sikert elért videó arról hogy a fehér rendőrök verik az ártatlan négert. A rendőröket a teljes videó alapján felmentették, jött a zavargás, 50 halott, Rodney kapott majd 4 millió dollár kártérítést, volt még két letartóztatása és 2007 ben részegen/kábszeresen belefulladt a saját medencéjébe. A sors fintora, hogy pont érkezett az emberjogász ügyvédnője, aki nem tudott úszni- ezért nem úszta meg Rodney...
2.Eric Gardner egy 190 cm-es, százhúszkilós, asztmás, diabéteszes, szívproblémás piti orgazda volt, 31-szer tartóztatták le, az eset idején feltételesen volt szabadlábon. Ha nem szegül ellen a letartóztatásának sem élt volna sokáig, így viszont gyakorlatilag öngyilkosságot követett el. A szerencsétlen rendőr Nelson-fogással próbálta kordában tartani a ficánkoló négert, aki annyira nem kapott levegőt, hogy vagy tízszer elmondta, hogy nem kap levegőt. A halálát nem fulladás okozta - érted hollyywoodi ripacs- hanem szívroham a kórházban órákkal később. Az intézkedő rendőrt természetesen felmentették.

Egészséges emberben a rasszizmust az immunrendszere termeli.

Kína hibrid háborúja a világ ellen.
És legfőképpen Amerika és Európa ellen.
Először a vuhani koronavírussal.
Most meg polgárháború szításával.
A kollaboráns ötödik hadoszlop meg belülről bomlaszt.

A KKP mindent feltett 1 lapra.

Ki lesz a következő Hollywoodból? Tán Jussie Smollett, akit a rasszista fehérek fekete buzisága miatt lincseltek meg?

Clooney dekódolva azt közli:
Nem igaz, hogy Hollywoodot - és így magát Clooney-t - zsidók irányítják.
Ellenben, a betegség, a probléma: a rasszizmus világjárványa, fehér privilégium, színes bőrű lakosságot sújtó igazságtalanságok.
Akinek ebből nem világosodik meg a tudata: Az, hogy Hollywoodot és Clooney-t zsidók irányítanák: hazugság - az hülye.
És érdemel meg egy Clooney-t, főleg nem egy Hollywoodot, ahol mindenki a világ jobbá tételéért dolgozik.
A világot jobbá tevők irányítása alatt...

És NEM érdemel meg egy Clooney-t, ...

Nem mered kimondani, hogy meg akarjátok buktatni Trumpot?

Ez a nő ennek a Floydnak a gyerekének az anyja, ezekkel a körmökkel vajon mit dolgozott?

hvg.hu/elet/20200603_Azt_akarom_hogy_mindenki_tudja_mit_vettek_el_a_rendorok__megszolalt_George_Floyd_gyerekenek_anyja

Valami orvosos film sorozatot ismételnek, jó régit, mert ott még fiatal. Láttam pár kockát belőle, szerintem nagyon jóképű. Most is. Kár, hogy hülye.

Annyira nem ismerem. Valamelyik nap ment egy régebbi filmje. Két filmjét láttam.

Azt viszont látom, hogy ezek a demokratákra szavazó színészek marhára el vannak tévedve a politikában.

Meryl Streep, Robert de Niro meggyőződéses demokrata és még van egy csomó, ez a Trump választásnál kiderült, annyira ellenségesek voltak vele. És a filmgyártók, forgalmazók.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés