A gonosz rendőrségről szóló mérgező narratíva

2020. június 3. 13:28

Rafael A. Mangual
City Journal
A diskurzusnak adatokon kell alapulnia, nem pedig otromba túlzáson és felnagyításon.

„Mindezek összhangban állnak azokkal az adatokkal, amelyeket két éve közöltem épp ezeken az oldalokon. A Journal of Trauma and Acute Care Surgery 2018-as tanulmánya 114 ezer letartóztatásos esetet analizált és megállapította, hogy a letartóztatások 99 százaléka mindennemű fizikai erőszak alkalmazása nélkül ment végbe. A maradék 1 százalék esetében, amikor is a rendőrök erőszakot alkalmaztak, a gyanúsítottak 98 százaléka megúszta sérülés nélkül a letartóztatást, vagy csupán enyhe sérülést szenvedett.

A történelmi kontextus is fontos lehet. 1971-ben a New York-i rendőrség 810 alkalommal használt lőfegyvert, megsebesítve 221, megölve 93 embert. 1990-re a lőfegyver használata 307 esetre csökkent, a sebesültek száma 72-re, a halálesetek száma pedig 39-re. 2016-ban a rendőrök már csak 72-szer tüzeltek, 23 embert sebesítettek meg és kilencet öltek meg.

Bármennyire is borzalmasak a George Floyd halálához hasonló esetek, emlékeznünk kell rá, hogy mindezek az események túlmutatnak önmagukon. Az adatokból származó tudás természetesen nem hozhat vigasztalást és igazságot a rendőrségi túlkapások áldozatainak és családjaiknak, de segíthet csökkenteni a feszültséget egy olyan környezetben, ahol nincs lehetőség ésszerű vitára. A diskurzusnak adatokon kell alapulnia, nem pedig otromba túlzásokon és felnagyításokon. Az adatokról szóló párbeszéd segítheti a rendfenntartásról széles körben kialakult, mérgező narratíva megcáfolását. Ha ennek a párbeszédnek ellenállunk, az csak anarchiához és pusztításhoz vezet.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokkal egyszerűbb a rendőrséget rasszistának nevezni, mint azt beismerni, hogy egyes etnikai csoportok felülreprezentáltak a fogvatartottak között. Aminek természetesen ismét csak az elnyomó fehér hatalom az oka, amely nem hagy más "érvényesülési" területet nekik.

És ezt a "magyar" modern hölgyek is tudják, különben nem írnák:

CSEPELYI ADRIENN
(WMN)
SZÉLJEGYZET AZ AMERIKAI ZAVARGÁSOKHOZ
Mert hiába nem én okoztam ezt a helyzetet, a tükörben, amelyet most elénk tartanak, ott az én fehér fejem is.

CSEH KATALIN
(Facebook)
AMI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN TÖRTÉNIK, AZ EGYSZERRE NAGYON SZOMORÚ ÉS TELJESEN ÉRTHETŐ
Nem megengedhető, hogy a rendőrség intézkedése során fegyvertelen fekete bőrű emberek tucatjai haljanak meg.
Ők a "Világot jobbá tevő" talmudi narratációs technika áldozatai és méregosztói egy személyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés