Wolfgang Schüssel bírálta Donald Tuskot a hazánkkal folytatott egyeztetések ellehetetlenítése miatt

2020. május 31. 17:09
Arról tudósított a Die Presse, hogy Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár kritizálta Donald Tuskot  amiatt, hogy megakasztotta a bölcsek tanácsának egyeztetéseit Magyarországgal.

Schüssel a lapnak elmondta, hogy Donald Tusk miatt már befejezte működését a háromtagú bölcsek tanácsa, amit egy éve az Európai Néppárt hozott létre, hogy térképezze fel a jogállam helyzetét Magyarországon. A volt osztrák kancellár kiábrándultan beszélt a lapnak arról, hogy a felkérés alapján igen intenzív és emocionális vitákkal átszőtt tárgyalások indultak, és voltak is eredményeik. De jött Tusk mint az EPP elnöke, és véget vetett a folyamatoknak.

Hozzáfűzte, a testület több ajánlást tett, amit a magyar fél el is fogadott. Így azt, hogy vegye le végleg a napirendről a közigazgatási bíróságok tervét. Abba is belement, hogy mindenképpen eleget kell tennie az Európai Bíróság ítéleteinek.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te szégyelljed magad, ha ennyire nincs eszed, s nem tudsz disztingválni, elemezni, konkrét kijelentésekre konkrét választ adni.

Szóval Tusk berágott mert a Bölcsek nem lapátoltak össze elég szart és még remény se vót rá............

Minket támadott a vészhelyzet bevezetése miatt, a lengyel kormányt meg azért támadta, mert nem vezette be a vészhelyzetet.
Vicces fiú:-))))

A három bölcs valóban bölcs volt. Nem adták a nevüket a Néppárt Orbán ellenes akciójához. Látták, hogy ez a kizárás nem jogi, hanem pusztán politikai ügy. De akkor Weber és Tusk intézzék a saját nevük alatt,és a piszkos munkát ne velük akarják elvégeztetni. Weber és Tusk ha úgy akarják, álljanak ki a javaslat mellett, vállalják fel akkor is, ha a keresztülviteléhez saját bevallásuk szerint sincs meg a többség. De ők úgy gondolták, hogy ha bukik az ügy, akkor majd a bölcsekre lehet mutogatni. Jellemtelenek mind a ketten. Orbán megint előttük járt, hülyét csinált belőlük, tudta, hogy ez lesz a vége.

Moszkva dogmatikusságában legalább volt némi kiismerhető következetesség, az EU intézményei ötletszerűen működnek.

Én már az elején nem értettem, hogy a Néppártnak miért van szüksége arra, hogy mások dolgozzanak ki számukra érveket. Maguktól nem megy?

A három bölcs elvállalt valamit, amit végül nem csinált meg. A te logikád szerint az ő korukban egy politikus nem csinál hülyét magából. Lehet, hogy pont ezért nem írták meg a jelentést. El tudom képzelni, sőt, biztosra veszem, hogy az EU Orbán ellenes héjái nyomást gyakoroltak rájuk, elvárásokat fogalmaztak meg velük szemben. Schüssel nyilatkozata ezt sejteti, ráadásul ő már volt ilyen helyzetben még 2000-ben.

A három öreg róka megértette mi lenne a dolga. Nem gondolom, hogy elszórakozták az időt, hogy nem tudták volna határidőre megcsinálni. Valamiért mégsem írták meg a jelentést, és ez nem hanyagság volt. Mondhatták volna, hogy még időt kérnek, megkapták volna, de nem mondták. Kibújtak a feladat alól, kihoztak hármójuk között egy döntetlent. Nem vállalták azt, hogy rájuk hivatkozzanak, az övékével verjék a csalán. Van ez a két szerencsétlen flótás, Weber és Tusk, rajta, oldják meg ők a helyzetet, ha már annyit pofáznak Orbán ellen. Ja, hogy nem tudják? Akkor ne akarjanak mások mögé bújni.

Rompuy milyen alapon válogatta volna meg, ki a magyar partnere az ügyben? Azzal tárgyalhat, akit kijelölnek, neki nem az a dolga, hogy ezzel foglalkozzon. Inkább úgy érezhette, nem tud jól kijönni a dologból, mert most nem az ellenzéktől kap muníciót? Lehet ezt szépítgetni, a három bölcs nem volt hajlandó alá dolgozni Weber és Tusk vágyainak. Ők azért mégsem Tavares vagy Sargentini szintjén állnak, akik nevüket adták a hazai ellenzék és a külföldi támogatók által összeírt listához. De mondjuk úgy, a bölcsek nem vállalták az eszköz szerepét. A saját tisztességük többet ért nekik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés