Teljesen megbénult a záhonyi határátkelő

2020. május 31. 12:54

Az emberek éhesek, fáradtak, fáznak a hideg, esős időben. Nem tudják, mihez kezdjenek.

2020. május 31. 12:54

Már megint áll a bál a csapi–záhonyi közúti határátkelőhelyen. Utasok beszámolói alapján szombaton 24 óránál is többet álltak, míg Záhonyból átértek Ukrajnába – írja a Kárpáti Igaz Szó

Vasárnap reggelre végkép megbénult az ukrán–magyar határszakaszon egyetlen nyitva maradt átkelőhely. Kisbuszok sofőrjei járműveikkel blokád alá vették a Tisza közúti határátkelőt, se be, se ki, nem engednek senkit. A Csapi Határőrosztag tájékoztatása szerint tartalékos katonákat is kivezényeltek a helyszínre, annyira feszült és robbanásveszélyes a helyzet.

A történet előzménye, hogy Olekszij Petrov, a megye új kormányzója kiadott egy rendeletet, miszerint a titkosszolgálat, a határőrség és a vámhivatal munkatársaiból mobilcsoportok alakulnak, melyek feladata alaposan megvizsgálni az országba hazaérkező vendégmunkások poggyászait és különösen a kisbuszok sofőrjei által szállított csomagok tartalmát, amit elviekben a kint dolgozó ukrán állampolgárok küldenek haza családtagjaiknak. A rendelet célja megakadályozni a törvénytelen árucsempészet ezen formáját.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. június 01. 10:36
Hát bizony! Legendás az árucsempészet Ukrajnába be. Ja nem. Ez egy nyilvánvaló sarcolás. Máshoz nem értenek. Egy maffiafőnököt beültettek hivatalba és most ez leszámol ellenségével. Ez a képlet be van betonozva ukrajnában. Amit alapvetően leszarok, csak Kárpátalját hagynák ki.
annamanna
2020. június 01. 04:35
jav: ... akkor annak ez is lehet az oka.
Rasdi
2020. május 31. 16:08
Ukrajnával, pontosabban Ukrajna "történelmi" államiságával kapcsolatban javasolnám elolvasni Sienkiewicz történelmi regényciklusát (a lengyel nemesi köztársaság történelmi regénye ugyanis lényegében a mai Ukrajnában játszódik), majd Solohov Csendes Donját (amelyik a kozákság "eltünésére" hívja fel a figyelmet). Érdekes az a Kárpátalja, amelyet Trianonnal szlováknak tekintve a területet megkaptak a csehek, majd minden szó nélkül adtak át a Szovjetuniónak, hogy "saját tulajdonú" hídfőállása legyen a Kárpát-medencében.
Mr. Tommy Lee
2020. május 31. 15:36
Ez is mutatja, nem kell oda határ. Ennyi az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik