Amerikai igazságügyi miniszter: „Elsöpörheti a nyitott határok politikáját a koronavírus-járvány”

2020. május 31. 13:55
Trumpot újra fogják választani, és az egész világon megnő a határvédelem fontossága – nyilatkozta Jeff Sessions korábbi amerikai igazságügyi miniszter a budapesti Danube Institute-nak adott exkluzív interjújában. A hirado.hu összefoglalója.

Óriási a nyomás, hogy ne korlátozzák az illegális bevándorlást, de a járvány után nem lehet folytatni a nyitott határok politikáját.
Olcsó, könnyen elbocsátható munkaerőként tekint sok gazdasági szereplő arra a mintegy 11 millió bevándorlóra, akik illegálisan tartózkodnak az USA-ban – magyarázza Jeff Sessions, aki évtizedek óta az amerikai bevándorlásellenesek egyik vezéralakja. Ő inkább az elnökkel ért egyet: a bevándorláspolitikának nem üzleti vagy pénzügyi, hanem az amerikai nemzeti érdekeket kell szolgálnia.

A koronavírus-járvány több munkahelyet tett tönkre, mint amit az amerikaiak valaha megtapasztalhattak, hatalmas a munkanélküliség – figyelmeztet az előző igazságügyi miniszter. Ebben a katasztrófahelyzetben szerinte reálisan kellene hozzáállni a legális bevándorlás kérdéséhez is: jelentősen csökkenteni kellene a külföldi vendégmunkásoknak adott vízumok számát, mert egyszerűen nincs munkahely, amit betölthetnének – rengeteg amerikai sem jut munkához.

Hiába többszáz oldalas a bevándorlási és állampolgársági törvény, annyi benne a kiskapu, hogy az egész nem ér semmit.
Ha idén ősszel újra szenátornak választják az alabamai választók, Sessions azt ígéri, hogy bezárja ezeket a kiskapukat. Emlékeztet rá, hogy évente 1,1 millióan kapnak állandó letelepedési engedélyt – anélkül, hogy bárki vizsgálná a képzettségüket, vagy hogy mindez előmozdítja-e az Egyesült Államok érdekeit. Úgy véli, hogy a mostani járvány talán világossá teszi nemcsak az amerikai emberek, hanem a Kongresszus tagjai számára is, hogy nem lehet folytatni a nyitott határok politikáját.

„Vannak olyan városaink, ahol ha egy illegális bevándorló elkövet egy nagyon súlyos bűncselekményt (szexuális erőszak, fegyveres rablás, drogkereskedelem), a helyi vezetés akkor sem hajlandó részt venni a kitoloncolásában. Sőt, azt is megakadályozzák, hogy a szövetségi rendészet elfogja és kiutasítsa őt – még akkor is, ha elkövet egy újabb bűncselekményt.”
 

(hirado.hu)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem elsöpri. Becsületes emberek a szabad világban eddig is utazhattak a vízumukkal.

Marc Lazar francia politológus szerint a Minneapolis-szindróma lángba boríthatja Itáliát és Franciaországot is. A professzor szerint az egészségügyi és gazdasági válság együttese egy sajátos társadalmi robbanótöltet képez, ami nagyon veszélyes gyúelegy.

Baloldali elemzések az amerikai zavargásokért az amerikai fehérek rasszizmusát teszik felelőssé, s ennek alátámasztására hivatkoznak arra, hogy az USA-ban 1120 fehér rasszista szervezet működik.

Egy tény, Amerika már, ha még nem aggasztó méretekben is, de lángokban áll, aminek van üzenetértéke Európa, a bevándorláspárti politika vonatkozásában is.

Trumpnak igaza van, a zavargásokat az antifák, a szélsőbaloldaliak szervezik, szítják, miként Európa destabilázásáért, iszlamizációjáért is ők a felelősek. Le kell zárni a határokat. Miközben komoly gazdasági segélyprogramokat kell kidolgozni a válságövezetek számára. Sem az USA, sem Európa nem képes száz milliók befogadására, mert az mindkettő gazdasági és kulturális önfelszámolását jelentené.

A határokat Európán belül is le kell zárni, szigorú korlátozásokat bevezetni a szép lassan muszlim országokká válókkal szemben.

Neked Dobrevék a testvérnéped

Az ESTA leánykori neve vízum..

A merce.hu qrva hasznos.. Kinek?

Hamarosan direktben kiállhatsz Dobrev Klein mellett/megett. Annál lejjebb nincs, Jákob is nyeldekel szépen.

Igen, Los Angelesben is élnek rokonaink, ők is az általad írtakat támasztják alá. De nézz bele a baloldali nemzetközi sajtóba - magam is onnan merítettem a hírt a fehér rasszizmusról - , s meglátod milyen ocsmányak.

Volt pár éve egy G7 vagy G20 tali Bajországban. Pár napra lezárták a bajor-tiroli határt, ill. bevezették az ellenőrzést. Több száz gonosztevő akadt horogra.

Kognitív disszonanciaként ismert Tunya esete. Mindegy, hogy Balóné, Zázri, Chanad, Roy, Jákob, Roth Matyi, Kádár, Tóth Laci, csak a nyájban legyen!

Tömény hülyeség, a kádárkori szólamok köszönnek vissza.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés