Védekezés vs. flúgos futam

2020. május 30. 8:36

Orbán Balázs
Pesti Hírlap
Mindig a diktatúrakiáltás csodafegyverétől várták, hogy majd megváltozik a politikai hangulat

„Nem hagy nyugodni a gondolat, hogy a magyar baloldal a hazai flúgos futam minősített versenyzője, s hasonló generációs élménnyé kezd válni az immár tíz éve tartó vesszőfutásuk. 2010 óta folyamatosan a diktatúrakiáltás szuperfegyverétől várják, hogy végre győztesen kerüljenek ki a politikai versenyből, de mint a rajzfilmbeli főgonosz esetében, az ő ágyúgolyóik is a saját fejükre hullanak vissza.

A baloldal olvasatában diktatúra épült ki Magyarországon a Fidesz 2010-es kétharmados győzelmével, az Alaptörvény elfogadásával, a bankadóval, a rezsicsökkentéssel, az IMF hazaküldésével, az illegális migráció megállításával, s most a koronavírus elleni védekezéshez szükséges rendkívüli jogrend bevezetésével is. Ők mindig a diktatúrakiáltás csodafegyverétől várták, hogy majd megváltozik a politikai hangulat: a Kormány leszerepel, ők népszerűvé válnak. Miközben az nem fontos számukra, hogy mi a jó az országnak.

Viszont sosem volt olyan látványos a csodafegyver felsülése, mint most, amikor a Kormány visszaadja a különleges felhatalmazást. Nemhogy nem épült ki önkényuralom Magyarországon, de még a járvány első hullámát is sikerült jól kezelni. Utóbbinak, reméljük, a baloldali politikusok is örülnek. Voltak ugyanis sajnos ezzel ellentétes megnyilvánulások is. Az előbbi körülmény viszont igazi politikai csőd a baloldal számára. Hiszen nehéz mit kezdeni a felmerülő logikai problémával: ha a különleges jogrend bevezetése hozta el Magyarországra a diktatúrát, akkor annak végeztével helyreáll a demokrácia – diktálja egyszerre a józan ész és a formális logika.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igénytelen ballib szavazónak megfelel az, hogy 10 éve ugyanazt az ócska szemetet hallgatja, a diktatúrázást, ez kielégíti az igényeit. Primitív egy állatfajta, de ha nekik ennyi elég, felőlem csinálják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés