Rendkívüli helyzetek, rendkívüli vezetők – az Alapjogokért Központ szemléje

2020. május 30. 18:05
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a rendkívüli helyzetek rendkívüli vezetőket kívánnak. Olyan politikusokat, akik képesek meghozni azokat az áldozatokat, melyeket a szükségállapot megkíván. A michigani kormányzó vállát is nyomta ezeknek a nehéz döntéseknek a súlya, mégis felelős leaderként viselkedett: a koronavírus okozta veszélyhelyzetben is állt a gáton és úgy határozott, hogy a fodrászatoknak zárva kell tartaniuk, ellenben a homoszexuális klubok kinyithatják kapuikat. Ezt nevezzük mi emberi nagyságnak.

Olvasóink számára az sem jelenthet újdonságot, hogy a nőket lényegesen jobban sújtja a koronavírus-járvány, hisz ők viszik a vállukon a férfiak uralta világot. A CNN szerencsére ismét rávilágított erre az összefüggésre és nem hagyta összezavarni magát olyan adatokkal, mint amelyek azt állítják, hogy 50 százalékkal több férfi hal meg a járvány következtében, mint nő. Amíg ugyanis a férfiaknak van pofájuk belehalni a kórba, az elhalálozott férfiak munkáját is a nőknek kell majd elvégezniük, ezt nevezzük „másodlagos hatásoknak”. Szemét férfiak, mindig ők járnak jól.

Clementine Ford, a neves ausztrál feminista újságírónő ki is mondta hogy „nem elég gyorsan öli a férfiakat” a vírus. Na de, sajnálatos mód nem minden nő áll a nők pártján. Az igazság kimondása miatt kialakult tiltakozás hatására ugyanis a melbourne-i polgármester, Sally Capp vizsgálatot indított az újságíró ellen, mivel korábban a város kulturális díjban és ezzel járó pénzjutalomban részesítette a médiamunkást. Sajnálatos módon a jutalom megvonásának hírére Clementine Ford meghátrált és úgy védekezett, hogy ő csak viccelt. Az eset jól mutatja, hogy csap le a cenzúra a szólásszabadság bajnokaira, de gondolom ezt nem kell külön ragozni épp kishazánkban, Ausztráliában legalább nem börtönzik be az újságírókat, mint Magyarországon.

A koronavírus-helyzet miatt amerikai nőjogi és abortuszpárti civil szervezetek orvosi vizsgálat nélküli abortusztabletták engedélyezése mellett kezdtek kampányba. Az amerikai hatóságokhoz intézett kérelmükben amellett érvelnek, hogy a vírus miatt a nőknek ne kelljen orvoshoz fordulni, hogy hozzájuthassanak a tablettákhoz, hanem azokat egyenesen a patikákban meg lehessen vásárolni, ezáltal csökkentve a járványügyi kockázatot. A mintegy 80 szervezet által megfogalmazott javaslat végül úgy érvel, hogy a tablettákkal elvégezhető magzatelhajtás egy olyan „biztonságos és hatékony formája az abortuszkezelésnek a krízis alatt,” mely emberéleteket menthet meg. Nincs is ehhez nagyon mit hozzáfűzni.

Hősünk a héten teljesen egyértelműen a Pixel Pushers Union 512 nevű videójátékokat készítő kommuna. A csapat ugyanis egy olyan játékot fejlesztett ki, melyben igazi anarchista kommunistákat alakíthatunk. A „Tonight We Riot” (Ma este fellázadunk) című FPS-ben utcai harcot folytathatunk a fasiszta rendőrséggel, akikre Molotov-koktélokat, bombákat, illetve téglákat dobálhatunk. De akár gyárakat is elfoglalhatunk, ha megfelelőképp szítunk lázadást a szakszervezetben. Sajnos arról egyelőre nincsenek információk, hogy a további lehetőségek között szerepel-e, hogy mondjuk egy bolsevik puccsal átvegyük egy ország irányítását és elküldjük a gulágra a sok kukákot. De a játék ennek ellenére rendkívül ígéretesen hangzik. Persze egy dolgot azért ne felejtsünk el: az online Che Guevaraságért is fizetni kell, méghozzá 15 amerikai kapitalista zöldhasú dollárt.

Heti gyűjtésünkben továbbá arról is olvashatnak, hogy hogyan házasodhat össze egy lány saját apjával. Továbbá arról is, hogy milyen könyveket tiltanának be és vetnének tűzre a feministák. Valamint műsorajánlóval is szolgálunk egy olyan realityről, mely műsorban 15 férfi küzd majd azért, hogy teherbe ejtsen egy nőt.”

A teljes szemle itt olvasható.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés