A hónap vicce

2020. május 30. 10:05

Molnár Csaba
Euronews
Rég itt az ideje, hogy Orbán bocsánatot kérjen a magyar néptől és Európától a bűneiért.

„Orbán védelmezőinek nehéz dolga van, ha azt akarják állítani, hogy a Felhatalmazási törvényre a járvány elleni küzdelem miatt volt szükség.

Továbbá le kell szögeznünk, hogy a visszavonási törvény nem von vissza semmit. Ehelyett felhatalmazza a kormányfőt, hogy akkor és úgy vonja vissza a felhatalmazási törvényt, ahogy az neki tetszik. Egyetlen ellentmondásos döntést sem von vissza, amelyet a Felhatalmazási törvény tett lehetővé. Vagyis egyszerűen egy új felhatalmazási törvénnyel cseréli fel a régit. Ez az új még a réginél is rosszabb, megfosztja a parlamentet a visszavonás elvi lehetőségétől is, így már nem ügyelnek a parlamentáris demokrácia látszatára sem. Három jogvédő szervezet is azt állítja, hogy a vészhelyzetnek sosem lehet vége, és sajnos igazuk van. (https://www.helsinki.hu/sohasem-erhet-veget-gyorselemzes/)

A jövőben – a visszavonási törvénynek megfelelően – a kormány bármikor egészségügyi veszélyhelyzetet hirdethet az országos tisztifőorvos javaslatára, akit – mondanunk se kell – a miniszterelnök nevez ki. Így az Orbán-kormány bármikor visszatérhet a mostanihoz hasonló helyzethez, de már a parlament legkisebb közreműködése se kell hozzá.

Így Orbán tovább folytathatja pávatáncát (ő maga nevezte ennek): tovább rombolja a demokratikus intézményeket, miközben a demokrácia bajnokának nevezi magát. Mintha önként adná vissza a jogokat, sosem vallja be, hogy a hazai ellenzék, az EU és a nemzetközi közösség nyomásának engedett. És szokásához híven visszavonulás közben is előre tör. Viselkedése nem más, mint valódi indítékainak nevetséges leplezése. Az, hogy bocsánatot kér, csak egy rossz vicc.

Egyetlen dologban értek egyet Orbánnal, hogy valóban régóta bocsánatot kell kérni. Rég itt az ideje, hogy Orbán bocsánatot kérjen a magyar néptől és Európától a bűneiért.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Molnár értelemszerűen hazudik: a járvány kitörésekor az ellenzék sem vonta kétségbe a felhatalmzási törvény szükségességét, a vita kizárólag az időtartamról és a rémhírterjesztéssel kapcsolatos passzusokról szólt. Akkor azért nyüszítettek, hogy az iskolák bezárására haladéktalanul kerüljön sor, amit normális körülmények között végre sem lehetett volna hajtani, pláne 2 nap alatt nem, most hirtelen azzal állnak elő, hogy a semmi szükség nem volt rá. Nevetséges.

Ez olyan hülye, hogy szabadalmi védelem alatt áll.

NEMLESZGÁZÁREMELÉS! (Lendvai Ildikó)

ELSZÁMOLTATJUKAKORRUPTBALOLDALT! (Orbán Viktor)

Röhej, hogy Orbán az őt demokratikusan megválasztó néptől kérjen bocsánatot. Molnár Csaba a maga fantazmagóriáit vetíti rá a magyar polgárokra.

Jól van elmondtad, részben elolvastuk, most kígyózhatsz tovább, te csúszómászó!

Már rég itt lenne az ideje, hogy az úgynevezett baloldal befejezze az uszítást és az emberek egymás ellen hergelését, és azzal foglalkozzon, hogy hogyan lehetne inkább a közösség hasznára.

Sajnos. Pedig rengeteg történelmi példa van arra, hogy a megosztás hová vezet.

M.Cs. szerint ha már véletlenül a Fidesz kormányoz, akkor lenne elfogadható, ha nem csinálna semmit.

Amnesty International Magyarország

Magyar Helsinki Bizottság

Társaság a Szabadságjogokért

förmedvénye csúsztatáson és feltételezésen alapszik.

Amit írnak ahhoz nem kell felhatalmazás, mert a Fidesz/KDNP kormány a kétharmaddal bármilyen törvényt elfogadhat.
Így ezeknek az oly ,,független,, szervezeteknek a valóságban a kétharmaddal van a bajuk, vagyis a szavazókkal akik kétharmados többséget biztosítottak a kormánynak az Országgyűlésben.

Ezt egyetlen mondatban is leÍrhatnák: LE KELL VÁLTANI A SZAVAZÓKAT.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés