A haza nem lehet ellenzékben

2020. május 30. 15:05

Vajon mit fognak írni a későbbi történelemkönyvek a 2010-ben kezdődött Orbán-korszak első évtizedéről?

2020. május 30. 15:05
Máthé Áron
Máthé Áron
Mozgástérblog

„Vajon mit fognak írni a későbbi történelemkönyvek a 2010-ben kezdődött Orbán-korszak első évtizedéről? Ha egy pillanatra visszagondolunk a mostani harminc évfordulón az egykori rendszerváltó kormányra, az Antall-Boros adminisztrációra, akkor nagyjából mindent tudni vélünk. Róluk akkor ezeket írták a »mértékadó« és »mértéktartó«, kritikai értelmiség tagjai: Mucsa, Horthy-korszak, nem szakértők, katonai puccsal akadályozzák meg a demokráciát, bezzegmáshol.

Azután Antall meghalt, eltelt néhány év, és az 1998-2002 közötti első polgári kormányhoz képest valóságos Kánaánnak láttatták az Antall-érát. Bezzeg Antall József! Bezzeg az igazi konzervatívok! Bezzeg az européer hazafiak!

Azonban kár volna az ő mércéjükkel mérni magunkat. Nehéz lenne felsorolni az elmúlt évtized küzdelmeit. A bankok különadója; a devizahitelek kivezetése; a magánnyugdíjpénztárak által a költségvetésen ütött milliárdos lyukak betömése; a játékpénzeket (étkezési, vásárlási utalványokat) nyomtató külföldi cégek elleni fellépés; a családi adózás; az egykulcsos adó; a munka becsületének helyreállítása; a rezsiharc; a határon túli magyarok állampolgársága; a vörösiszap és az árvíz elleni védekezés. És végül a két legnehezebb kihívás: az illegális migráció elleni harc, illetve legutóbb a koronavírus valódi és virtuális hatásai elleni páratlanul sikeres küzdelem.

Mindezt úgy kellett megvalósítani, hogy a rosszul értelmezett pártérdek szerint az itthoni ellenzék nagy része egy nemzetközi hálózat segítségével igyekezett amit lehet, megakadályozni.

1920-ban kisállami létre kárhoztattak minket. Márpedig egy kisállamnak szakadatlanul küzdenie kell a nagyobbak külső befolyása ellen. Kissé patetikusan fogalmazva: a szabadságharc egyszerre átok és ajándék a kis nemzetek részére. Nem is olyan sok idő múlva még a környező országokban is úgy fogják emlegetni Orbán Viktor három kétharmados győzelmét, mint annak igazolását, hogy a magyar szuverenitásért vívott küzdelem igenis lehet eredményes – és az egész régió számára hasznos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuszka
2020. május 31. 15:55
A Fidesz nem "a haza". Ez valóban egy szélsőségesen kirekesztő gondolkodásmód.
küllő
2020. május 31. 12:42
Mit ?? LOPÁS - LOPÁS- LOPÁS - LOPÁS- HAZUDOZÁS - LOPÁS - LOPÁS LOPÁS !
BőröndÖdön
2020. május 31. 09:38
Hitvány pártállam,semmi több!
Senki Alfonz
2020. május 30. 20:04
A haza sosincs ellenzékben, de a polgárai, a nemzete, a lakossága, "az emberek" gyakran az állam ellenzéke, mert az ellopja tőlük az országukat, a hazájukat!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik