Tarlós: Akár meg is szűnhet a Lánchíd

2020. május 29. 14:53
A volt főpolgármester elmondta, hogy 2018 óta gyakran vizsgáltatták felül a Lánchidat, ciklusa végén már hetente zajlottak ezek az ellenőrzések.

Olyan állapotba kerülhet a Lánchíd, hogy nem is lehet felújítani, így akár meg is szűnhet a műemlék – jelentette ki Tarlós István az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A volt főpolgármester elmondta, hogy a Lánchídra 2018 óta engedélyezett kivitelezési tervek vannak, 2019-ben, nyár elején pedig beérkeztek a tenderek, amelyek indokolatlanul magas árat – 34-35 milliárd forintot – jelöltek meg. „Hat hónapon belül meg kell kezdeni a felújítást – ezt mondták tavaly ősszel” – emlékeztetett a volt városvezető. Tarlós István nem érti, hogy az új városvezetés, amely szintén sürgetőnek tartotta a rekonstrukciót, az elmúlt 6 hónap alatt, amiből 5 és fél eltelt, miért nem írták ki a hídra a tendert. Tarlós azt mondja, hogy ők hagytak rá pénzt: 23,7 milliárdot, amiből 6 milliárd forint az állami támogatás.

A volt főpolgármester elmondta, hogy 2018 óta gyakran vizsgáltatták felül a Lánchidat, ciklusa végén már hetente zajlottak ezek az ellenőrzések. Emlékeztetett: még az általa vezetett főváros rendelte meg azt a november-december környékén elkészült szakvéleményt, amire Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester most hivatkozik. Tarlós István ismertetése szerint a szakvélemény nagyon komoly dolgokat foglal össze, például, hogy az acélszerkezet hatékonysága csökkent, a láncok nem látják el a funkcióikat, és a csuklók sem működnek rendesen. A betonba rengeteg a kloridion, ettől korrodálódnak a vasszerkezetek – ehhez még hozzájön az, hogy a kereszttartókon öt darab hossztartó fekszik, és ezek gerincén nagyon jelentős a szelvénycsökkenés. Sőt, a szélső pályafelfüggesztésnél 80 százalékos rongálódást fedeztek fel az alpinisták.

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teszetosza Karácsony megvárja, amíg leszakad a híd, hogy aztán mutogathasson a kormányra.

Elköltötte a pénzt a haverokra, akik bevásárolták magukat az fővároshoz és egyéb helyekhez.

Teszetosza Karácsony megvárja, amíg leszakad a híd, hogy aztán mutogathasson a kormányra.

Elköltötte a pénzt a haverokra, akik bevásárolták magukat az fővároshoz és egyéb helyekhez.

Mennyi nálad az a brutális?

A megszűnik nem azt jelenti, hogy megsemmisül.
Tehát Tarlós jól fogalmazott.

Vagy tessék felújítani a Lánchidat, ha Tarlósnak lett volna rá pénze, Karácsonynak is kell, hogy legyen. Ne a használhatatlan helyettesekre, Gyurcsány embereinek futtatására költse.

Ezt hol olvastad? Ez a teszetosza váltotta le az alkalmazottakat?

Manapság már simán meg lehet oldani a Lánchíd kivetítését a bontás után. Nü?

Most kellene kiirni a tendert a szükséges munkák elvégzésére. Az építő ( és hídépítő) ipar most sokkal kevesebb megrendelést kap, mint egy éve. Tarlós annak idején erősen túlárazott ajánlatokat kapott, azért nem vágott bele.

Hát nincs sok szakemberük. Én a helyükben előszedném a Tarlós féle anyagot (tendert) és aktualizáltatnám a BME megfelelő tanszékével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés