Minneapolis lángokban áll

2020. május 29. 14:16
Egy színes bőrű férfi halt meg a rendőri intézkedés nyomán.

Az egy színes bőrű férfi halála miatt tüntetők közé autókat gyújtogató, üzleteket feltörő zavarkeltők is vegyültek csütörtökön Minneapolisban, számol be az Euronews. Az amerikai város utcáin egy időben mintegy 30 helyen gyújtottak tüzet, több épület is lángokban állt. A rendőrség könnygázgránátokkal és vízágyúkkal hadakozott a zavarkeltők ellen, kivezényelték a Nemzeti Gárda tagjait is.

A 46 éves, fegyvertelen George Floyd hétfőn rendőri túlkapás áldozatává vált. Egy rendőr percekig a nyakán térdelt, miközben a férfi jelezte, hogy nem kap levegőt. Floydot ezután a rendőrőrsre, majd kórházba vitték, ahol elhunyt. Előzőleg azért igazoltatták, mert egy fűszeresbolt eladója kihívta a rendőröket, mondván, hogy Floyd hamis 20 dollárossal akart fizetni.

A tüntetők többek közt „Nem kapok levegőt” skandálással fejezték ki, hogy követelik az igazság feltárását Floyd ügyében.

Ugyanerre kérte fel Donald Trump amerikai elnök szerdán az igazságügyi minisztériumot, illetve a Szövetségi Nyomozó Irodát, az FBI-t is. Trump igazságszolgáltatást ígért Floyd hozzátartozóinak. A brutálisan intézkedő rendőröket még kedden elbocsátották.

(Euronews)

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Így igaz, ahogy írod, nem Minneapolis lángja itt a lényeg, hanem: mit enged a sémi polkorrekt?

Nincs itt semmi látnivaló, mindennapos dolgok ezek egy multikulti társadalomban. Talán lefejezés nem lesz. A Freedom House nem adott még ki közleményt, hogy ezek az események a legsötétebb időkre emlékeztetik?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2020. május 29. 19:02

Minden egyes kibaszott feka áldozat, amit az elmúlt emberöltőben mutatott fel szent mártírként Gyuri bá egaliter egyháza, köztörvényes piti bűnöző volt, aki maga volt döntő módon oka a tragikus kimenetelnek.
Trayvon Martin
Eric Garner
Michael Brown
George Floyd
Tyre King
Ahmaud Arbery és sokan mások egy dologban érdemelnek elismerést- sokkal jobb színészek voltak, mint Jussie Smollett...

A multikulti és diverzitás ügye mekkora érték is lipsik,

Michael Brown rituális öngyilkossága után Fergusonban hat hónapig folyamatos lázadozás-gyújtogatás zajlott. Akkor sokáig nem értették, mi okozta a négerek ernyedetlen buzgalmát, hiszen máskor 4-5 nap alatt kifulladt bármelyik zavargásuk. Aztán lőn világosság: egy pénzügyi tranzakció lassúsága miatt a fekák Soros Gyuri bácsi egyik fergusoni kirendeltsége elé mentek tüntetni, mert mint kiderült nem kapták meg a havi járandóságukat. Igen, jól hallottuk, a vén filantróp rendes havi fizetéssel biztosította a harci szellem fennmaradását- 1000-1500 dollár járt a harcedzett feketéknek. Vajon Minneapolisban is ez lesz az eljárásrend?

Azt azért valamelyik profi lipsi elmagyarázhatná, a négerek rabszolgaság és rasszizmus elleni dühét milyen agyi áttéten keresztül csillapítja egy ellopott oled-TV, vagy felgyújtott fűszeres bolt?

Ahol felgyújtják a várost egy ilyen eset nyomán, az visszafelé magyarázza is, hogy miért viselkednek így a rendőrök.

Várjuk azért meg itt is a boncolási jegyzőkönyvet... Általában ott érnek véget ezek a megható történetek. Michael Brown ügyéről is csak azt tudja az átlagember, hogy a kezét feltartó jámbor egyetemista fekete mackót hidegvérrel kivégezte a gonosz fehér vadász. Persze az sem segít ilyenkor, hogy pl a rituális öngyilkosság első évfordulóján a 444-öt (!) munkatársa írt négersirató antirasszista cikket- gondolom prémium járt érte...
By the way, Te tudod mi volt a Brown-ügy konklúziója?

Tehát a tokmányos orrod tövig a homokban- miért nem lepődök meg...

Már készítik Soros emberei a tudományos kutatás eredményét:
Minneapolis lángjai az igazság fáklyái...

"By the way, Te tudod mi volt a Brown-ügy konklúziója?"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés