Mi az oka a kettős mércének?

2020. május 29. 13:06

Szél Bernadett
MTI OS
Magyarázatot várunk Pintér Sándortól a rasszista gyülekezéssel szemben elmaradt rendőri intézkedés miatt.

„Magyarázatot várunk Pintér Sándortól a rasszista gyülekezéssel szemben elmaradt rendőri intézkedés miatt. Tegnap a rendőrség békésen asszisztált ahhoz, hogy egy több száz fős illegális tüntetés résztvevői rasszista szlogeneket skandálva és cigányok ellen indulatokat szítva végigvonulhassanak Budapest utcáin, anélkül, hogy felléptek volna a tüntetők ellen. Pintér Sándornak magyarázatot kell adnia arra, miért maradt el a rendőri fellépés és mi az oka a kettős mércének.
 
Az elmúlt hetekben a Clark Ádám téren több alkalommal tiltakoztunk az egészségügyi dolgozókkal és a kórházakból hazaküldött krónikus betegekkel szolidaritást vállalva, az óriási erőkkel felvonult rendőrség pedig akár több százezer forintra büntetett fizikailag nem gyülekező, az autójukban dudáló vagy a biciklijükön csengető békés állampolgárokat. Ezzel szemben a tegnapi rasszista tüntetésen nem járt el hasonló szigorral a rendőrség.
 
Az elmaradt rendőri fellépés és a rendőrség által alkalmazott kettős mérce is mutatja, hogy a kormány egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül. Nem lép fel a rasszista csürhével szemben, de fellép a békés célból és békésen politikai véleményüket kifejező állampolgárokkal szemben.

A Mi Hazánk ideológiája valójában a Fidesz ideológiája, ezért bánik kesztyűs kézzel a Fidesz rendőrsége a rasszista tüntetőkkel. A Clark Ádám téri tüntetésen el is ismerte egy rendőr, hogy azért léptek fel ellenünk, mert a kormánynak nem tetszik, amit csinálunk. A Mi Hazánk cigányozása és randalírozása Budapest utcáin a jelek szerint tetszik a hatalomnak.
 
Orbán Viktor személyesen is felelős a cigány honfitársainkkal szembeni indulatok szításáért, hiszen maga hergelte a lakosságot a Gyöngyöspatán az oktatásból kirekesztett gyerekek ellen, és ha nem szól közbe a járvány, most egy cigányellenes nemzeti konzultáció folyna épp az országban.
 
Kérdéssel fordulunk Pintér Sándor belügyminiszterhez, és magyarázatot várunk arra, hogyan lehetséges az, hogy a rendszerváltás harmincadik évfordulóján ismét ott tartunk, hogy a rendőrség pártállami logikát és utasításokat követ. Miért nem lépett a rendőrség a gyűlés feloszlatása érdekében és milyen rendőri intézkedések születtek.”

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szél Bernadett-től el kell venni a jogosítványát, mert nem ismeri a KRESZ szabályait.

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
IV. rész I. fejezet
Hangjelzés
30. paragrafus: Hangjelzést adni csak balesetveszély esetében, a baleset megelőzése érdekében, valamint - lakott területen kívül - az előzési szándék jelzése céljából szabad.

Arról már nem is szólva, hogy megint hazudik.

Hat embert állítottak elő bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, akik szabadlábon védekezhetnek.
Szabálysértés elkövetése miatt 34 embert jelentettek fel.

Ebből pedig az következik, hogy volt rendőri intézkedés.

Szél Bernadettnek netán az a problémája, hogy a jelenlévőket nem kergették utcahosszat a rendőrök, miközben elveszítették az azonosítójukat? Vagy az, hogy nem lőtték ki senkinek a szemét, nem vertek senkit sem véresre és a földön fekvőket sem rugdalták meg?

Egyetértek Bernadettel: a jelen ügyben kettős mérce van. Azonban ennek itt helye van.
Az egyik egy politikai tüntetés volt, dudálással.
A másik az ártatlan áldozatokra megemlékezés.
A fasz, tehetetlen ellenzéki politikusokkal szemben törvény szerint kell eljárni.
Az ártatlanokra emlékezőkre, amíg békések, a teljes együttérzés vonatkozik.

A kettős mérce az, hogy a cigány bűnözésről nem kérsz magyarázatot. Az előbb kezdődött és szélesebb körű.

Mi az oka?
Ann Coulter: egy liberális a kettős mérce alkalmazásáról ismerszik fel.
Hát ez.

Nem csak rosszindulatú vagy, de mérhetetlenül aljas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés