Karácsonyt semmi más, csak a nem létező nácizmus zavarja

2020. május 29. 22:56

Zsigmond Barna Pál
Facebook
Szándékosan összemossa a szurkolók által kezdeményezett megemlékezést az egyik politikai párt félreérthető megemlékezésével.

„Karácsony Gergely facebook bejegyzésével megint nagy turbulenciát okozott. A poszt engem, mint UTE-szurkolót még inkább felháborított. A poszt egészében minősíthetetlen, de vegyük sorba.

Egyetértek Karácsony Gergellyel általános kijelentésével, hogy Budapest ne tűrje meg a rasszista uszítást és azonos a véleményünk arról is, hogy egy tragédia nem ürügy a megfélemlítésre és önbíráskodásra. Nem lehet ürügy egyetlen tragédia sem valamilyen népcsoport, kisebbség elleni uszításra, de arra sem, hogy elhallgassunk ügyeket, vagy félremagyarázzunk helyzeteket. És végképp nem lehet ürügy a kettős mércére. Márpedig Karácsonyt semmi más, csak a nem létező nácizmus zavarja.

De önbíráskodásra és megfélemlítésre a szurkolók részéről nem került sor, Karácsony uszít és provokál, őszödözik, összemossa a tragédiát a szivárványkoalíció törpepártjainak provokátorai által az állampolgárok nyugalmának megzavarására alkalmas dudálással. Szerintem a dudálást meg kell büntetni, a forgalmat akadályozó széllelbélelt képviselőket pedig távol kell tartani a szédülést okozó körforgalomtól. De ez a téma semmikép nem illene ide, nem lehet összevetni a szörnyű tragédiával, mert itt nem erről van szó.

Karácsony szándékosan összemossa a szurkolók által kezdeményezett megemlékezést az egyik politikai párt félreérthető megemlékezésével, de megengedhetetlen, hogy az eseményeket náci dúlásnak minősítse.

A megemlékezést a tragikus körülmények között elhunyt 16 éves László és a 21 éves Gergely emlékére szervezték a szurkolók. A fiúk rajongtak a labdarúgásért, az Újpest mellett egyikük a REAC-nak, másik fiú pedig a Vízműveknek is szurkolt. Természetes, hogy a szurkolók ki akarták fejezni szolidaritásukat és az eseményen a rivális, liberális médiában sokat szidott szurkolótáborok balhé nélkül emlékeztek.

Sokkolt a haláleset, elborzadtam, mint gyakorló apa, akinek hasonló korú fiai az Újpestben és a Vízművekben is sportolnak és akik UTE-szurkolóként rendszeresen járnak szórakozni barátaikkal Budapesten. A fiaim ismerték a gyilkosság áldozatául esett fiatalokat és mi a sportolók, szurkolók szülei, vagy szurkolók biza nehezen tudunk megnyugodni. Nem náci veszélyt látunk, hanem késekkel mászkáló fiatal bandákat. Nem cigány vagy magyar bandákat, hanem eltévedt fiatalokat. Az elkövetők nem faji alapon szerveződő bandába tömörültek, hanem rossz társadalmi háttérrel rendelkező, drogokat is használó fiatalok voltak.

Határozottan kell fellépni az ilyen esetek ellen, ki kell vizsgálni az ügy részleteit, őszintén fel kell tárni az eset összes körülményeit. Fokozni kell a rendőri jelenlétet a nagy szórakozóhelyek környékén és meg kell keresni a módját annak, hogy rendőri ellenőrzésekkel lehessen kiszűrni a közterületeken és szórakozóhelyeken, kocsmákban a szúrófegyvereket, késeket. Ezekről és hasonlókról beszélhetett volna Karácsony, társadalmi békére is felszólíthatott volna őszintén és nem nácizva. És részvétet is nyilváníthatott volna a főpolgármester. Mert mi szülők, Újpest szurkolók kegyelettel emlékezünk. Gyászoljuk a két fiatalembert, nem általánosítunk, nem csinálunk faji kérdést, nem uszítunk, úgy ahogy a balliberális média uszít a szurkolók, így az UTE-család ellen. Az a liberális média, amelyikben a gyilkosnak is vannak személyiségi jogai, a sértetteknek nincsenek. Liberálisoknál ők csak szélsőségesnek minősített fociszurkolók.

Karácsony Gergely rasszizmust kiállt, így ő csinál faji kérdést a gyilkosságból. Nincs véleménye a bűncselekményről, az eset büntetőjogi minősítéséről, a közbiztonságról, csak nácit kiállt, ha Ria-Ria-Hungária rigmust hall. Karácsony azt ígérte, hogy olyan Budapestet szeretne, amelyik mindenkié, de ez a mindenki az ő világában csak olyan lehet, aki náciveszélyt vizionál, aki fasisztát lát Wass Albertben, a fociszurkolókban és minden bokorban. Olyan, aki nem a társadalmi béke érdekében dolgozik, hanem aki osztja az észt következmények és realitásérzék nélkül, olyan, aki nem törődik az emberekkel, posztolgat és csak a liberális médiának akar megfelelni. De belefér az ő normális Budapestjébe a zsidókat listázó ballikos képviselő és a keresztény heteroszexuálisokat rémísztó képződményeknek nevező Gyurcsány-párti polgármester.

Karácsony ferdít, pedig neki is tudni kéne, hogy a náciveszéllyel megalapozatlanul nem fenyegetünk. Karácsony ismét bizonyította alkalmatlanságát! Én szóltam.

Őszinte részvétem a gyászoló családnak! A két értelmetlenül meghalt fiatal nyugalma legyen csendes, emlékük áldott!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés