Nem a tegnapi megemlékezők késeltek meg két fiatalt

2020. május 29. 11:35
Újra SZDSZ-es tempót tol Karácsony Gergely: az okok helyett az okozatot hibáztatja. Talán először az áldozatok miatt kellene aggódni.

„Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyílvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét” írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. 

Az amúgy kacsamentést, cicamentést, biciklizést, más polgármesterekkel való találkozókat és más cuki dolgokat sorra posztoló főpolgármester Facebook-oldalán, akárhogy görgetek vissza, május 22-én és utána sem találok egy posztot sem, amiben kifejezte volna együttérzését a késelés áldozatainak családjával. 

Még azután sem, hogy kiderült: nem két bűnözőcsoport esett egymásnak, hanem egy bűnözőcsoport egy ártatlan társaságnak. 

Talán először az áldozatokért kellene aggódni, és aztán utána a „rasszista” reakciók miatt. Elvégre a tegnapi megemlékezésen senkit sem késeltek meg, ellenben egy hete tragédia történt.

Régről ismert SZDSZ-es tempó,

az okok helyett az okozatot hibáztatja a főpolgármester. 

Szép szólam, hogy soha többé rasszizmust, meg nem tűrjük a rasszista uszítást, de mielőtt ilyeneket írogat a főpolgármester, azelőtt figyelembe kellene vennie, hogy az egyik áldozat Újpest-szurkoló volt, magyarán a szurkolótársak jöttek megemlékezni, amiben semmi meglepő nincs. Ráadásul a megemlékezést egyáltalán nem a rasszizmus szelleme uralta, mihazánkos szájkarate az Országos Cigány Önkormányzat székháza előtt ide vagy oda.

Azzal is számolni kellene, hogy az etnikai feszültségeknek okai, gyökerei vannak, azokat kell először kezelni, nem pedig utólagos eszdéeszes felháborodással letudni azt.

Persze értem én, újra helyzet van, és akkor végre elemében érezheti magát a baloldal, fellobban a régi hév,

lehet aggódni, tüntetni, felvonulni, tiltakozni, chartázni,

működnek a bevált receptek.

Egészen addig, amíg nem jut mindenki eszébe: nem a tegnapi megemlékezők késeltek meg két fiatalt. 

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "áldozatok" miatt Gyöngyöspatán aggódtak. Mert nem kapták meg a nekik járó oktatást az átkozott "szegregáció" miatt.

Ez már csak hab a tortán...

Az nem ő lett volna. Nem adhat mást, csak mi lényege.

Ugyan már, előítéletek nélkül ölnek.

Egy 10 fő kopasz emberből álló banda a Deák téren rátámadt néhány szerencsétlen cigányra. Két cigányt a származása miatt leszúrtak, holtan maradtak a földön.
Az árpádsávos alsógatyát hordó állatok a földön haldoklókat még rugdosták is, hihetetlen kegyetlenséggel.
Budapest főpolgámestere már a helyszínelés alatt megjelent a helyszínen. Részvétet nyilvánított az áldozatok családjának. Az őt megkérdező sajtóval közölte: " a fasisztákat, mint osztályt ki kell írtani. Pont. Itt nincs kompromisszum. Honap 17 órára vonulásos tüntetésre hívok minden jóérzésű cigányt, hogy tüntessünk a rasszizmus ellen. Nem tűrjük a fasizmust."
A vonuláson ketten részt vettek, ő meg a jóérzésű cigány.

Naszóval, ez az ember tényleg a picsába való, nem városvezetőnek.

Tényleg: Momentum-, LMP- és főleg Jobbik-szavazók: most egyétek meg, amit megfőztetek (megszavaztatok)!

Az eszme maga a hullahegy.

Egy nagyobb méretű esernyőt azért szerezzen be KariGeri.

Pesti út, Deák Tér stb miatt a várható tojászáporok ellen.

Kedves Beerboy"

Megnevettettél. Gondolod, hogy a demens, nyolcvan körüli DK-s Szuverén maffiállam még tudja, mi az a nő és a fiú? A vén pelenkásokat is hadrendbe állította Feri, itt izzadnak reggeltől estig.

Ami a szerző, Gergely felvetéseit illeti, azaz a tényeket. Már írtam arról, hogy Orbán Viktort nagy felelősség terheli azért, mert nem nevezett ki cigányügyi minisztert. A kormány és az ország időzített bombán ül. A történtek is jelzik, hogy a téma milyen reakciókat, indulatukat generál. A kormányban nincs ennek felelőse.

Több kormányzati ciklus sem elégséges a probléma kezeléséhez, fárasztó a sok primitív ellenzéki hozzászólás, amely csak ezen a kormányon kéri számon a hiányzó lépéseket.

S azt is tudni kell, a cigányságon belül is jelentős a rasszizmus, a magyar gyűlölet. Az idegen zsoldban álló ellenzéki pártok, a marionett figura Karácsony csak a feszültség szításában érdekeltek, s nem a nemzeti konszenzus megteremtésében.

A Fidesz, a kormány végre felébredhetne. Forgácsot a miniszteri székbe.

Egy balliberálist soha sem zavarják meg a tények.

Így nyílnak lassan a szemek... Még ezek szerint nem vagy a folyamat végén.

A tájékoztatás valóban gyenge lábakon áll, a média a Fidesz Achilles-sarka, de a kormányzati tájékoztatási rendszer is végtelenül gyenge, sablonos. S bizony felnőttként kellene kezelni az állampolgárokat, a kormány ne beszéljen el az állampolgárok mellett, ugyanis az utóbbiak élnek együtt a cigánysággal, ők ismerik a valóságot, s ha azt látják, hogy a kormány forró kásaként kerülgeti a témát, akkor elfordulnak.

Igen, mindennek kiindulópontja az oktatás. De látod, hogy országszerte, a kezdő oktatási szinteken milyen problémákkal küzdenek a pedagógusok, a szakemberek. A szülő bemegy az iskolába és megveri a pedagógust, ha a gyereke otthon panaszkodott rá.

Majd húsz év múlva, írod optimistaként, lesz változás. Schőner Alfréd 1982.novemberében adott egy interjút, aminek központi témája a zsidóság helyzete volt. Schőner Alfréd: " Az izraeli tudósító következő kérdése ez volt: van-e ma Magyarországon zsidókérdés? Hozzátette azt is: Izraelben általában úgy vélekednek: van. Csak azt válaszolhattam: szerintem nincs. Csak azt mondhatom: Magyarországon ma sem valóságos, sem manipulatív formában nincs zsidókérdés. Van viszont cigánykérdés, amely mind gazdasági, mind társadalmi vonatkozásban megoldásra vár. "

Azóta hány év telt el, hány bal-és jobboldali kormánya volt, van Magyarországnak? Szóval túlságosan optimista vagy.

Schőner az említett interjúban azt is elmondta, hogy ugyan nincs a fenti formában említett zsidókérdés Magyarországon, de van antiszemitizmus. Aminek leküzdéséhez idő és nyílt beszéd szükségeltetik.

A minden oldali nyílt beszéd elengedhetetlen feltétele a cigánykérdés megoldásának is.

Kb. hány dobása van még nálad a Gerinek? Nekem a Pesti Úti Idősotthon is elég mélyre ment, minden Fidesz-propin túl is, az autós forgalomlassítás ötlete is hervasztó volt, de itt is tök jogos, hogy talán a nácizás elé/után/helyett szóba lehetett volna hozni azt, hogy a Geri amúgy nem helyesli az utcai késelést.

A szottyost először a Gyurcsány egyik receptjében hallottam. Az is elég fura volt, mint csirke.

Ez a szottyos rasszizmus új. Szerintem fals, mint általában..

Én ilyen alapvető összehasonlításokra hántolom le az idősotthon-ügyet: hányan betegedtek meg a Pesti úton és hányan másutt? Ezek már számok. Itt már nincs propi. De nem is a Geri jön ki jól. Az igaz lehet, hogy a Tarlós se feltétlenül jött volna ki jól, de az a "mi lett volna ha?" c. fölösleges történészi kérdés, hogy hogyan készült volna Tarlós ezév februártól a világjárványra, és milyen protokollokat írt volna elő az általa kezelt idősotthonokban. Valóban csak érzésem, hogy jobban csinálta volna.

Szóval nem egy kompetens vezetőt látok a Geriben, és ez egy gond, mert Tarlósban pedig azt láttam.

A Párt is hirdeti az ESZMÉT és a hívek rajonganak is érte.
Mint anno Csermanek idején...

"hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét"
Karácsony bizonyára a gyilkos cigányokra gondolt.

Nemcsak a büdös bolsik járőröznek itt esténként és a Vezérnek még több tanácsadója van. És azt meg az adófizetők fizetik meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés