A költségvetés újratervezésére kényszerült az I. kerület

2020. május 29. 17:16

Budapest I. kerületét és a Budavári Önkormányzatot is a költségvetés újratervezésére kényszeríti a koronavírus-járvány – közölte V. Naszályi Márta, a kerület polgármestere pénteken.

2020. május 29. 17:16

A Párbeszéd politikusa arra reagált, hogy budavári civilekkel együtt tiltakozott az I. kerületi Fidesz-KDNP-frakció amiatt, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzat pályázatot írt ki a Mátyás-templom mögötti közterület hasznosítására; a terv ellenzői szerint nem szabad „gagyi vásári színhellyé” tenni a világörökségi védettségű területet.

V. Naszályi Márta emlékeztetett, hogy a gépjárműadó elvételén felül az önkormányzat szeptember 1-éig nem szedhet közterülethasználati díjat, ezzel 70 millió forint bevételtől esik el a kerület. A területen bérbe adott pavilonokból viszont 30 millió forint bevétel keletkezik, amelyet az I. kerületben – az országban elsőként – bevezetett válságkezelő alapjövedelemre és a válságkezelés egyéb elemeire fordít az önkormányzat. Megjegyezte azt is, hogy a Fidesz által kifogásolt területeken egyébként korábban Nagy Gábor Tamás fideszes polgármestersége alatt is voltak pavilonok, a legutóbbi advent idején pedig egy vári közösség büféje működött itt.

Az I. kerületben a szavazógép még mindig nem írja ki a szavazók nevét

A területen elhelyezett pavilonokban minőségi fast food ételeket lehet majd vásárolni, amelyek mind a belföldi, mind a külföldi turisták számára megfizethető és minőségi étkezési lehetőséget kínálnak majd. A budai Vár területén ez a szolgáltatás hiánypótló és kínálatbővítő lesz – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: a kerületi lakosok a kerületkártyával 50 százalékos kedvezménnyel ehetnek majd a pavilonokban.

Kitért arra is, hogy a költségvetésbe tervezett összeg nem a polgármester munkakörülményeinek javítását célozza, hanem a képviselőtestületi ülésterem modernizálásával kapcsolatos beruházást és beszerzést jelenti. Erre azért is van szükség, mert az I. kerületben még mindig olyan szavazógép működik, ami nem írja ki a szavazók nevét. Ha ezzel a fejlesztéssel gondja volt a fideszes képviselőknek, akkor benyújthattak volna módosító indítványt a költségvetés adott sorához, jegyezte meg V. Naszályi Márta, aki hozzáfűzte, hogy a költségvetéshez a helyi Fidesznek még csak hozzászólása sem volt annak elfogadásakor.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2020. május 31. 19:54
Ezt akarta a választók többsége. Egyék meg, amit főztek.
istvanpeter
2020. május 30. 08:11
A kerület lakossága választott magának egy polgármestert, majd ő elrendezi a dolgokat. Most már kár ágálni és akadékoskodni.
enes
2020. május 29. 21:18
"...A területen elhelyezett pavilonokban minőségi fast food ételeket lehet majd vásárolni..." ...hát...
nyugalom
2020. május 29. 20:02
Ha a sotet butasag fajna! Hiva lett mafis a megorokolt penz? Ja, sok a haver!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik