Meleg főszereplője lett egy Pixar-rajzfilmnek

2020. május 27. 15:26
A Pixar animációs filmjeiben korábban is szerepeltek már LMBTQ-karakterek, de ez az első alkalom, amikor a főszereplő homoszexuális.

A Pixar legújabb animációs rövidfilmje május 22-én került bemutatásra. A stúdiótól ez az első olyan alkotás, aminek a főszereplője meleg – számol be a hírről az Index. A kérdéses főszereplő Greg, aki éppen arra készül, hogy a nagyvárosba költözzön a barátjával. Bár a szülei nem tudnak Greg szexuális orientációjáról, egyszer csak betoppannak, hogy segítsenek neki pakolni. Greg megpróbálja eldugni a barátjával, Manuellel közös képet, innen indulnak az események. A Deadline-ra hivatkozó Index szerint a Pixar animációs filmjeiben korábban is szerepeltek már LMBTQ-karakterek, de  ez az első alkalom, amikor a főszereplő homoszexuális.

A film egyébként a SparkShorts program keretében készült. A programról annyit kell tudni, hogy 2019 januárjában indult azzal a céllal, hogy a stúdióban egy kicsit nagyobb teret kaphasson az alkotói szabadság, a kísérletezés. „Ennek a programnak a keretében készült például Kitbull is, amit Oscarra is jelöltek a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában” – zárul az Index cikke.

 

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, akkor még egy film, amit nem nézünk meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés