Deutsch félrecsúszott jajveszékelése

2020. május 27. 11:03

Németh Péter
Hírklikk
Egyre gyengébben űzi ezt a műfajt.

„Nem állunk messze az igazságtól, ha azt állítjuk, az ős-fideszes, sokat próbált Deutsch Tamás – jelenleg európai parlamenti képviselő – egyre gyengébb színvonalon állítja elő humorosnak, szatirikusnak, ironikusnak vélt Twitter üzeneteit. Ez persze nem teljesen igazságos megállapítás, hiszen az ilyesmi szubjektív műfaj. Van, akinek tetszik, van, akinek kevésbé – a célzott személynek a legkevésbé sem. Szóval, ha azt állítom, hogy Deutsch egyre gyengébben űzi ezt a műfajt, nyilván lesz valaki, aki épp az ellenkezőjét állítja.

A legutóbbi megjegyzését azonban nehéz lesz bárkinek megvédeni, egész egyszerűen azért, mert a képviselő butaságot ír. Objektíve butaságot. Íme a Twitter üzenet: A magyarországi ellenzék mindenhez is értő politikusai szerint, ugyebár nettó »diktatúra« a »felhatalmazási törvény«. Kötötték is a politikai ebüket a »diktatúra« elleni jajveszékelés karójához, hogy a felhatalmazás, azaz a »diktatúra« csak 90 napig tartson. Oszt kiderült, hogy a járvány elleni sikeres védekezést lehetővé tevő, a rendkívüli jogrendet meghatározó törvényre csupán bő 60 napig volt szükség. Szóval, a »diktatúra-ellenes« ellenzék egy hónappal hosszabb »diktatúrát« akart! Ennyi.«”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Deutsch szerint, 60 napig volt csak szükség a rendkívüli jogrendre. A kérdés, hogy ezt vajon hogyan számolta ki a képviselő. A törvény március 30-án született, a rendkívüli jogrend azóta van érvényben, és - Varga Judittól tudjuk - június 20-án ér véget. Ha jól számolom, ez 83 nap. Kétségtelen: nem 90. Ha Deutschot követem: hét nappal kevesebb diktatúra. De a másik oldalról közelítve, 23-al több,, - írja írja a firkász.

Nem tudja, hogyan számolta ki a képviselő? Pedig nem kell nagy ész hozzá.
A törvény március 30.-án lett elfogadva és május 25.-én terjesztette be az Országgyűlésnek visszavonásra a kormány. Ez pedig nem több 60 napnál.

Ami a diktatúrát illeti.

Diktatúra 2006 évtől volt és 2010 választásokig tartott.
Kezdete az öszödi beszéd, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a frakcióülésen bejelentette, hogy hazugsággal nyerték meg a választást és utána is hazudtak. Másfél-két évig nem kormányoztak.
Egy demokratikus miniszterelnök ilyen esetben lemond. Egy demokratikus párt pedig visszahíja a miniszterelnökét és felajánlja az időközi választást.
Ehelyett ártatlan embereket ütöttek vertek, nyomorítottak meg.
2009 áprilisban sem mondott le Gyurcsány Ferenc, hanem bizalmatlansági indítvánnyal, az SZDSZ-el megbuherálva - ekkor már az SZDSZ nem volt kollekciós partner - új kormányt jelöltek és választottak.

Nos ez a diktatúra ismérve, amelyhez az EU is asszisztált.

Mi az, amit még nem próbált, csak Szájer?

(Hát a serdületlen kisfiúkat)

Varja a zember a nagy leleplezeseket, aztan csak a kopkodes van, ugye, Peter, Peter, Peter?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában