Csurka István igazsága – és tévedése

2020. május 27. 9:22

Jeszenszky Zsolt
PestiSrácok.hu
Antall, ahogy ma Orbán is, jól látta nemcsak a lehetőségeket, de a korlátokat is.

„A »háttérhatalom« kifejezés egyébként mára teljesen értelmetlenné vált: az elit, az »establishment« nagyon is látható politikai formában működik, abszolút a nyílt színen. Ennek legszemléletesebb példája volt, amikor a semmilyen politikai felhatalmazással nem rendelkező Soros lazán besétált a szintén csak közvetve felhatalmazott, az európai polgárok által választáson meg nem mérettetett Junckerhez, és jól megbeszélték, mit csináljanak Európával, hogyan hajtsák végre a Coudenhove–Kalergi-tervet.

Csurka sok gondolatát érezzük érvényesnek ma is, és tekintünk rá egyfajta váteszként, aki korát megelőzően látta a folyamatokat. Percig se gondoljuk azonban, hogy Antall ne látta volna ugyanezt, ne lett volna tisztában a nemzetközi baloldal már akkor évtizedek óta tartó kulturális-politikai térhódításával, s azzal, hogy mindez hova vezet, milyen teljhatalom (bocsánat, tejhatalom) a céljuk, s milyen neobolsevik eszközökkel dolgoznak ezen. Az 1990-es választások előtt hangzott el egy másik mondata – még az előbbinél is szűkebb körben (egy családi ebédnél): »Mindennél fontosabb, hogy nehogy ezek a gengszterek hatalomra kerüljenek.« Az SZDSZ-ről beszélt.

Viszont Antall volt az, akinek koncepciója volt, aki »látott a pályán« és aki többek között a televíziós vitákban is méltó ellenfele tudott lenni a váltott lovakkal érkező, a politikai kommunikációban jól kiképzett szadeszeseknek. És választást tudott nyerni velük szemben!!! Pontosan úgy, ahogy ma Orbán Viktor állja a sarat a teljes globalista elittel szemben, és ő képes újra és újra legyőzni itthoni helytartóikat, nem pedig Bod Péter Ákos, Pálinkás József vagy bármelyik »igazikonzervatív«. (Nem, direkt nem mondom ki…) Csurka ösztönös képességgel rendelkezett ahhoz, hogy a színfalak mögé lásson; Antall viszont »fent volt a színpadon«, onnan látott – ahogy ma Orbán is –, és így jól látta nemcsak a lehetőségeket, de a korlátokat is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért Orbán keményebb, hogy úgy mondjam, tökösebb gyerek, mint Antall volt, aki eredendően úri és lovagias világot képviselt. Ez normális helyeken erény, csak sajnos a politika nem normális hely (vagy más normalitású...).

És az is igaz, hogy Antallnak még egy Horn, egy Kuncze, egy Pető Iván vagy éppen egy Kis János jutott ellenfélnek. Azért ez - még morális züllötségük mellett is - egy másik kaliber Karácsonyhoz, Jakabhoz, Vadaihoz, Csekához vagy Szélbernihez képest. Hogy Hadházyról ne is szóljak. Ezzel az ellenzékkel szemben azért egy Orbán színvonalú államférfinek könnyebb dolga van.

Fletó sarokköve Orbán hatalmának. Ezért van szabadlábon. A régi "európai demokraták" is magyarellenesek voltak, persze, elég Konrád, Spiró, vagy Nádas, esetleg Kertész Ákos megnyilatkozásait olvasgatni. Csak akkor még - Antall idejében - nem voltunk az EU tagjai, amelyik nyíltan nemzet- és kereszténységellenes ideológiájával még hangosabbá és gátlástalanabbá teszi a mai "európaiakat". Ezért is komoly Orbán teljesítménye, hiszen 3 választást is tudott nyerni ilyen körülmények között. (Természetesen demokratikus olvasatban ez kizárólag a választási törvény átszabásának a következménye...)

Ennek nyomán érdemes megnézni a liberalizmus jellemzőit is, ami a fasizmus édestestvére. Ezért van az, hogy a Jobbik kitűnően elfér az MSZP, a DK vagy a Momentum mellett.
- A hagyományos vallásosság gyűlölete, üldözése. Helyette úgynevezett ideológiák, vezéreszmék vallásos tisztelete. (Lásd: európai értékek...)
- A cselekvés kultusza - mindegy, hogy a politikus semmit sem lép, de a virtuális térben jeleskedjen. (Lásd: Karácsony vagy Gyurcsány FB teljesítménye)
- Az egyet nem értés megbélyegzése, a liberalizmussal egyet nem értők nacionalistának, sovinisztának, fasisztának való minősítése, ezzel az európaiság fogalmának teljes kisajátítása.
- Félelmek generálása. (Lásd. a legsötétebb időktől, a xeno- és homofóbiától, a diktatúrától, a rezsimtől, a rendőrállamtól való félelem.)
- A kormánypártiak vidékinek, tudatlannak, megvezetettnek vagy a rezsim kiszolgálóinak való minősítése. A "nemzethy kereszthény" álkultusz megteremtése.
- A belső ellenség szerepének felnagyítása. (Lásd: a Patás szindróma.)
- A lényeg a háborús hangulat, a hívek uszítása. (Lásd: Föld S. vagy Friss cikkei, Szél vagy Szabó Tímea bejegyzései, Hadházy ámokfutása)
- Tömegelitizmus. (Lásd: budai fotelfilozófusok, "civil jogvédők".)
- A hősiesség kultusza. (Lásd: a "rezsim" nagy ellenállói, a szabad véleményszabadság nagy bajnokai, a nem létező sajtó bátor és független munkásai.)
- Szexizmus. (Lásd: keresztény heteroszexuális fehér férfiak démonizálása.)
- Individualizmus, a közösség teljes elvetése. Kivéve, ha szavazatokat lehet remélni a közösségközpontú retorikától. ű
- Folyamatosan a kisebbség diktatúráját gyakorolja, humanizmusnak és filantrópiának álcázva. Többséghibáztatás. A többség kizárólag aljas lehet, kivéve, ha a liberálisokra szavaz. Akkor ébredő erő lesz. (Lásd: budapesti választási eredmények.)
- A parlamentarizmus elvetése. (Lásd: ellenzéki parlamenti performanszok, a parlament folyamatos gúnyolása, dehonesztálása ,Orbán és a Fidesz bábja, satöbbi.)

Most kellene a hatodik koporsót a Nemzetiben műsorra tűzni.
A magyar 1-en meg leadni többször is, hogy mindenki lássa.
A szövegkönyvet meg lefordítani és átadni a követségeknek.
Elvégre Trianon évfordulója van.

.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés