Mintegy 15 ezer rohingját helyeztek karanténba Bangladesben

2020. május 26. 6:51
A fertőzések számának robbanásszerű növekedésétől tartanak Banglades déli részén, ahol több mint egymillió, Mianmarból érkezett rohingja menekült él.

Mintegy 15 ezer rohingját helyeztek karanténba a bangladesi menekülttáborokban, miután a koronavírus-fertőzés 25 esetét fedezték fel – jelentették a helyi hatóságok hétfőn. Cox's Bazar térségét már április elején lezárták a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Azóta oda nem lehet belépni, illetve onnan nem lehet kijönni. Akkor azonban még egyetlen fertőzéses esetet sem regisztráltak, azóta viszont 25 embernél mutatták ki a kórokozót.

A térség egyik egészségügyi tisztségviselője ugyanakkor a hírügynökségeknek elmondta: a fertőzöttek közül senkinek sem válságos az állapota, többségüknél csupán enyhe tünetek jelentkeztek. Mindenesetre a hatóságok elkülönítették őket, családtagjaikat is karanténba helyezték. Több mint egymillió rohingja muszlim él az érintett térségben zsúfolt menekülttáborokban. Mintegy 750 ezer ember 2017-ben lépte át a határt, miután a mianmari hadsereg tisztogató akciókat folytatott ellenük. Segélyszervezetek attól tartanak, hogy a rohingják menekülttáboraiban katasztrofális következményekkel járna a koronavírus elterjedése, mert rendkívül magas a népsűrűség, és alig áll rendelkezésre egészségügyi ellátás.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés