Több száz bevándorló szállt partra Szicíliában

2020. május 24. 20:58
Az olasz parti őrség most egy nagy hajó után kutat, amelyen a bevándorlók átkeltek a Földközi-tengeren.

Több száz, csónakokon érkező bevándorló és menekült szállt partra a dél-olaszországi Szicília szigetén a hét végén olasz sajtójelentések szerint.

„Agrigento tartomány Palma di Montechiaro településén mintegy 400 ember szállt partra. Többen megpróbálták megállítani az arra autózókat, vizet kértek, és azt, hogy vigyék el őket” – jelentette az ANSA olasz hírügynökség. A parti őrség most egy nagy hajó után kutat, amelyen a bevándorlók átkeltek a Földközi-tengeren. A rendőrség és a katonaság a partraszállók után nyomoz, miután bárki, aki legálisan vagy illegálisan Olaszországba utazik, a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében köteles 14 napra karanténba vonulni.

Ötven embert a Szicíliához közel fekvő Linosa szigetén állítottak elő. A parti őrség Lampedusába szállítja őket, ahol szombaton a jelentések szerint több tucatnyi bevándorló szállt partra. Az év kezdete és május 22. között mintegy 4500 bevándorló és menekült érkezett Olaszországba a belügyminisztérium adatai szerint, míg a tavalyi év azonos időszakában 1360. 2018-ban több mint 10 ezer ember érkezett Olaszországba az adott időszakban.

(MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hihetetlen, hogy nem vették észre a lopakodó hajót.
Szándékosan hagyták partra szállni a migránsokat. Így nem volt előtte vita....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés