Muszlimokat fogad be imádkozni egy berlini evangélikus templom

2020. május 24. 12:32
Mivel nem férnek be saját mecsetjükbe, egy szomszédos evangélikus templom lelkésze fogadta be őket, hogy Allahhoz imádkozhassanak a keresztény templom falai között.

A Reuters arról számol be: Berlin multikulturális Neukölln negyedében muszlimok százai szoktak péntekenként imádkozni a Dar Assalam mecsetben – most viszont csak ötvenen lehetnek bent a karantén-korlátozások miatt.

A közeli Márta templom evangélikus lelkésze segítséget nyújtott a mecseten kívül ragadt Allah-követőknek: az evangélikus templom falai között szerveznek Ramadán idején muszlim imádkozásokat arabul és németül. „Ez a járvány közösségé kovácsolt minket. A válság összehozza az embereket” – jelentette ki Mohamed Taha Sabry imám.

Egy muszlim hívő, Samer Hamdoun azt nyilatkozta a Reutersnek: „Furcsa érzés volt ott lenni a hangszerek és a képek miatt. De amikor elfeledkezel a kis részletekről, végül is ez is az Isten háza”.

A németországi Iszlám Tanács, amely 400 mecsetet fog össze, áprilisban azt közölte, hogy sok mecset csődbe fog menni, mert a korlátozások Ramadán idejére esnek, ami a jelentős adományozások időszaka is egyben.

Monika Matthias, a Márta templom evangélikus lelkésze elmondta: megindította őt a muszlimok imára hívása. „Részt vettem az imádkozásban. Beszédet mondtam németül. És imádkozás közben csak azt tudtam ondani: igen, igen, igen; mert ugyanazok az aggodalmaink, és tanulni akarunk egymástól. És gyönyörű így gondolni egymásra.”

Összesen 141 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végül is nekünk nincsenek rossz tapasztalataink velük, hiszen csak olyan hárommillió magyart hajtottak el rabszolgának és tették tönkre Európa egyik legerősebb királyságát, máig húzódó utóhatásokkal. Mocskos jobbikos...

És hitetlennek nevezik, megölték, megölik azokat, akik ezt az istent nem Allahnak híják, és akik nem Mohamedet, hanem Jézust tekintik prófétának. Ezt miért nem teszed hozzá?

De tudom, ahogyan az egykori zsidózó, cigányozó, magyar gárdázó, izzaeli és EU zászlót éget Mozgalom tagjából liberálissá, vagy ha kellett kommunistává váltál, úgy válnál muszlimmá is , ha úgy adódna.

Istenünk ugyanaz, de a rá hivatkozó törvények mások.

"Ami az iszlámban jó, az nem új, ami pedig új, az nem jó."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés