Állj! Veszély(helyzet)ben a magyar felsőoktatás!

2020. május 23. 21:45
Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete
MTI-OS
Követeljük, hogy a kormányzat függessze fel a felsőoktatásban a megszorításokat.

„A kormányzat fennen hirdetett célja a magyar felsőoktatást versenyképesebbé és innovatívabbá tenni, az ehhez szükséges forrásokat azonban nem csak szűken méri, de most még a rendkívüli helyzetre és költségekre hivatkozva jelentős elvonásokat is végrehajtott. Mindezt a felsőoktatás átalakításával szinte egy időben, szokás szerint az érintettekkel való egyeztetés nélkül! Egyes intézményeknek e nehéz helyzetben a dolgozói bérekre sincs meg a megfelelő, államilag biztosított kerete.

Mindenki megérti, ha rendkívüli időkben rendkívüli intézkedéseket kell hozni, és azok mindenkitől áldozatokat kívánnak. Ugyanakkor jól látszik, hogy miközben a kormány pénzt vesz el az egyébként is alulfinanszírozott intézményektől, más területen ismét bőkezűen osztogat.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete felhívja a kormányzat felelős döntéshozóinak figyelmét, hogy az elvonásokkal az intézmények működésképességét nem csak rövidtávon veszélyeztetik, de az eredményességet is évekre visszavetik. Követeljük, hogy a kormányzat függessze fel a felsőoktatásban a megszorításokat, a veszélyhelyzet elmúltával – az érintett érdekvédelmi szervezetek bevonásával – azonnal kezdjen érdemi tárgyalásokat az akadémiai és üzemi demokrácia biztosításáról az átszervezés alatt álló intézményeknél, valamint az FDSZ és a Magyar Rektori Konferencia korábbi javaslata alapján kezdje meg a régen várt, teljes magyar felsőoktatást érintő bérrendezést!”

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Olyan politikai agymosás megy egyes egyetemeken, hogy az
felháborító. Engedik a HÖK-ös agitációt is, kollégiumi helyeket és
ösztöndíjakat - egyéb lehetőségekről nem is beszélve - osztanak szét
haveri és/vagy politikai alapon a régi kommunista rendszer
haszonélvezőinek leszármazottjai egymás között. Az idegen testet úgy
lökik ki maguk közül, hogy csak úgy nyekken.

Ideje szétverni ezt a rendszert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés