Belgiumban tovább csökken az intenzív osztályon ápoltak száma

2020. május 21. 18:15
A vírus melegágya továbbra is a flamand tartomány.

Belgiumban folyamatosan csökken az intenzív osztályokon a Covid-19 betegség miatt ápoltak száma – közölte csütörtökön helyi sajtó. Intenzív ápolásban jelenleg 277-en részesülnek, összesen 1448 embert kezelnek egészségügyi létesítményekben. A fertőzést további 252 embernél mutatták ki, ez a szám valamivel több, mint az elmúlt napokban azonosított fertőzötteké. A vírus melegágya továbbra is a flamand tartomány. A járvány okozta megbetegedésben 48-an hunytak el 24 óra leforgása alatt, közülük 25-en idősotthonok lakói voltak. A 11,5 milliós lélekszáma országban közel 9200-an lettek a kór áldozatai.

Hollandiában 27 ember halt meg a fertőzés következtében szerdáról csütörtökre. A közegészségügyi hatóság igazgatója, Jaap Van Dissel szerint  a járvány kitörése óta az országban bekövetkezett halálesetek körülbelül 13 százaléka köthető egyértelműen a vírus okozta betegséghez. Hangsúlyozta azonban, hogy „Hollandiában sokkal kevesebbet teszteltek, mint más országokban, így egyelőre nem lehet pontos következtetéseket levonni.” Az igazgató hozzátette, hogy az országban napi 6-7 ezer koronavírus-tesztet végeznek el, amelyeknek megközelítőleg 5 százaléka pozitív. „A vírus terjedése egyértelműen lelassult, bár az ország néhány területén még mindig terjed. Az kórházba utalt páciensek száma is folyamatosan csökken” – mondta. Hollandiában eddig közel 5800-an estek áldozatul a járványnak.

Luxemburgban, az egészségügyi minisztérium által közzétett csütörtöki adatok szerint további 13 ember fertőződött meg, viszont újabb, a koronavírussal összefüggő haláleset nem történt. A valamivel több, mint félmillió lakost számláló nagyhercegségben, eddig közel négyezer embert teszteltek pozitívra, és 109-en haltak bele a járvány okozta betegségbe.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés