A kormány megszünteti a tranzitzónákat

2020. május 21. 11:51
A jövőben a külképviseleteken, az ország határain kívül lesz lehetőség a menekültstátuszi kérelmek benyújtására – tette hozzá Gulyás Gergely.

A tegnapi, többnyire uniós kérdésekkel foglalkozó kormányülésen elhangzottakról számolt be a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő a kormányinfón. Gulyás Gergely elmondta: „a kormány áttekintette a járványügyi védekezés eddigi eredményeit, ami alapján kijelenthető, hogy a védekezés hatékony volt, aminek köszönhető, hogy a vírus tömeges terjedést sikerült megakadályozni”. A miniszter kifejtette, hogy az elmúlt napok koronavírussal kapcsolatos adatai azt mutatják, hogy többen gyógyulnak meg, mint ahányan megbetegednek, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy betartsuk a védelmi szabályokat. Úgy fogalmazott: „Európa egyik legsikeresebb védekezése volt a magyar, amiben a kormánynak is van érdeme a megfelelő időben hozott döntésekkel, de ezek nem értek volna semmit, ha az emberek nem tartják be”. 

Gulyás Gergely rámutatott, hogy európai összehasonlításban a magyar járványügyi intézkedések rendkívül gyorsak voltak. „Gyorsabbak voltunk, mint Olaszország, de más nyugat-európai országokhoz képest is lényegesen korábban hoztuk meg a döntéseket, így lényegesen jobbak a számok is” – mondta, hozzátéve, hogy 

Magyarországon lényegesen kevesebb olyan család van, amely elveszítette szerettét a betegség miatt”.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy azokat az intézményeket érdemes továbbra is fenntartani, amik beváltak, így az operatív törzs továbbra is fennmarad és a járványügyi készültséget is fenntartják az egészségügyben is. A miniszter megismételte a korábban elhangzottakat, miszerint a kormány a jövő héten kéri az Országgyűlést a rendkívüli jogrend megszüntetésére. 

Megszüntetik a tranzitzónákat

A kormány az Európai Bíróság tranzitzónával kapcsolatos ítéletével is foglalkozott – mondta el a miniszter hangsúlyozva, hogy a kormány „nem ért vele egyet”.

Európa biztonságára nézve kockázatosnak és károsnak tartjuk, ugyanakkor kötelesek vagyunk betartani, ezért a kormány arról döntött, hogy megszünteti a tranzitzónákat” – fogalmazott Gulyás Gergely.

A miniszter elmondta, hogy a megszüntetés a gyakorlatban úgy néz ki, hogy aki eddig idegenrendészeti őrizetben volt, az abban is marad – ez jelenleg négy főt érint –, a többi 280 embert pedig idegenrendészeti szállásokra szállítják majd. Ezzel kapcsolatban további lényeges változás, hogy innentől csak a külképviseleteken lehet benyújtani menekültügyi kérelmeket – tette hozzá. „A tranzitzóna egy olyan megoldás volt, amely garantálta a magyar határ védelmét” – fogalmazott. Véleménye szerint a külső határvédelem olyan kérdés, amiből Magyarország nem tud, nem akar és nem is fog engedni, ezért a jövőben a külképviseleteken, az ország határain kívül lesz lehetőség a menekültstátuszi kérelmek benyújtására.

Gazdasági akcióterv

A gazdasági akciótervvel kapcsolatos számokról is beszélt a miniszter. Elmondta, hogy álláskeresési járadékban eddig összesen 101 ezer 447-en, foglalkoztatáshelyettesítő támogatásban pedig 71 ezer 235-en részesültek. „Tehát 170 ezer ember keresett ugyan munkát, de nem talált” – fogalmazott. További adatokat sorolva rámutatott, hogy a beruházásösztönzési programban résztvevő cégek összesen 96 ezer munkahely megőrzését vállalták.

Ezért vonták vissza az egyszer használatos műanyagokról szóló törvényt

A kormány szándéka nem változott azzal kapcsolatosan, hogy az egyszer használatos műanyagokat be kell tiltani, de jelenleg a munkahelyek támogatása és megőrzése a legfontosabb” – fogalmazott a miniszter hozzátéve, hogy ezért a törvény elfogadása előtt garanciákat kell kapni az ezzel kapcsolatos munkahelyek megőrzésére. 

Mandiner

Összesen 442 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eleve a külképviselet a megfelelő hely menekült kérelemre.

Sztambul, Ankara, Kabul, Damaszkusz. Befárad a német, svéd követségre, kérelem bead, elbírál és LÉGIHÍDON viszi az aranynál értékesebb agysebészeket, web designereket. Most épp van szállítókapacitás, hamarosan lesz üzletrésze is a német államnak a Luftwaffeben.
Semmiképp nem dúlja fel a teljes Balkánt hordákkal.

"Igen, csak eztán mi lesz azokkal, akik mégiscsak át kusznak-másznak a kerítés alatt-fölött?
Vagy átcsónakáznak hozzánk?
Ez nekem nem tiszta.."

Nem bonyi. Felszólítás, figyelmeztető lövés, aztán lábra leadott célzott lövés.

'Aki nem akar dolgozni, ne is egyék.' - Pál apostol & Karl Marx (ki melyiküket tiszteli jobban).

A pártfüggetlen többség egyszerűen a józan eszére hallgatva szavaz, s a normalitást hosszú évek óta a Fidesz képviseli, így joggal élvezi tartósan a választói bizalmat. Stratégiai kérdésekben, ami nem jelent kritikátlanságot, de a mostani háborúban legfontosabb az egység.

Ne adjuk fel a reményt, h német külképviseleten adják be kérvényt!

"A kormány arról döntött, hogy megszünteti a tranzitzónákat" - fogalmazott Gulyás Gergely.
A miniszter elmondta, hogy a megszüntetés a gyakorlatban úgy néz ki, hogy aki eddig idegenrendészeti őrizetben volt, az abban is marad - ez jelenleg négy főt érint -, a többi 280 embert pedig idegenrendészeti szállásokra szállítják majd. Ezzel kapcsolatban további lényeges változás,
hogy innentől csak a külképviseleteken lehet benyújtani menekültügyi kérelmeket - tette hozzá.

Na, ez egy HELYES döntés.

Brüsszel persze másként gondolja. Szerintük a 'menekültek' minden teketória nélkül beléphetnek és továbbállhatnak.

A libsik szabad utat akartak biztosítani, az ítélet is ezért lett ilyen(ellentétes az emberjogi bíróság döntésével).
Mi meg lezártuk az utat, sokkal jobban, mint eddig volt.
Várjál két napot, míg leesik nekik, hogy munkanelkuliek lettek:-))))

Igen. Csak a brusszelitaknak nem fog tetszeni:-))))

Most épp felszabadult a Luftwaffe sok gépe.

Lényeges kérdések, de van fontosabb is.
Aki időt nyer, életet nyer.
Pillanatnyilag ez az egyetlen reális lehetőségünk van, és ezt a kormány megjátssza, hál'istennek.

Bölcs döntés a zóna megszüntetése, mert állandó igazságtalan abajgatás céltáblája volt. Ha nem tudod egyesével lecsapni a szúnyogokat, csapold le a mocsarat!

Ez egy csattanós válasz volt a kötekedőknek.
A migráns simogató libsiknek pedig a jó nagy csattanós pofon.

Ezt vártuk tőled. Gondolod, hogy ennél többre tartunk képesnek?

A muszlimok nem tisztelik Krisztust, tehát miért kéne velük szemben Krisztus tanítása szerint eljárni?

Lehet, de ha a menedékkérő, aki vagy jogosult, vagy nem, de inkább nem, már betette a lábát az ország területére, abban a pillanatban felszívódik és megy tovább. Mert az EU-s irányelvből egy dolog kimarad: keményen betartatni velük, hogy jogkövetők legyenek, és ha nem, akkor az első hibánál mehetnek haza, mindegy, mi várja őket otthon. Az emberséges bánásmódot ki kell érdemelni.

Hahahaha... Lófasz a seggetekbe, most jobb így?

Erre nem számítottak:-)))
Még keresik a szavakat:-)))

Gyuri bának mindegy, csak legyen zsíros kötvénykibocsátás,

kibasszak mint macskat szarni. hisz epp abbol volt eddig a gond hogy mikor kertek a papirokat eleg volt benyogni annyit hogy o menekultkerelmet akar beadni...
mostantol erre az lesz a valasz hogy szopas kispofam, azt jogerosen csak konzulatuson tudod, huzas vissza :)

azert remelem valami vaskos illeteke lesz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés