Orbán nem kesztyűbe dudálni tanította Merkelt, hanem magyarul köszönni

2020. május 20. 16:54

Föld S. Péter
Hírklikk
Orbán nem híve az eladósodásnak, ez alól csak azt tekinti kivételnek, ha ő adósítja el Magyarországot.

„Videokonferencián tanácskozott Angela Merkel a visegrádi négyek miniszterelnökeivel, köztük Orbán Viktorral. A német kancellár az egy nappal korábban tető alá hozott német-francia megállapodás részleteit ismertette a miniszterelnökökkel. Az eseményről beszámoló magyarországi sajtótermékek közül egyedül a Magyar Nemzet volt az, amelyik egy látszólag apró, azt hihetnénk, senkit sem érdeklő, ám valójában minden másnál fontosabb részletet is megemlített.

A legtöbb újságban ugyanis csak arról volt szó, hogy az Európai Bizottság 500 milliárd eurós hitelt vesz föl az európai gazdaság újraindítására a 2021-2027 közötti költségvetési időszakra. Hogy erről mi volt Orbán véleménye, azt nem kötötte az orrunkra a Magyar Nemzet, pedig, jó lett volna megtudni erről a magyar miniszterelnök véleményét. Ami már csak azért is érdekes lehet, mert köztudott, hogy Orbán nem híve az eladósodásnak, ez alól csak azt tekinti kivételnek, ha ő adósítja el Magyarországot.

Legutóbb a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére lengetett be 700 milliárd dollárnyi, kínai bankoktól származó hitelt, amelynek részleteit és kamatait nemcsak a gyerekeink, de még az unokáink is fizetni fogják. És talán a nagy sikerként beharangozott letelepedési kötvényről sem tudja mindenki, hogy valójában az is hitelfelvételnek számít. Ezeket a pénzeket– ismeretlen nagyságú kamataikkal súlyosbítva – vissza kell fizetni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Legutóbb a Budapest-Belgrád vasútvonal építésére lengetett be 700 milliárd dollárnyi, kínai bankoktól származó hitelt,,

Úgy gondolja a firkász, ha már hazudok, legalább jó nagyot legyen. Gyurcsányi tempó.

750 milliárd forint az a 700 milliárd dollár.

Fül S. Péterkének kompetencia túltengése van: azt hiszi mindenbe bele
kell pofáznia. Ha csak hhoz szólna hozzá, amihez ért, végre csöndben lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés