Kásler nem tud leállni

2020. május 20. 10:43

Hadházy Ákos
Facebook
Leveléből kitűnik, továbbra sem számíthatunk felelős kormányzásra, csak a szerencsére.

„Kásler nem tud leállni a józan ésszel nehezen magyarázható rendeletekkel. Most végre a minden szakértő által teljesen feleslegesen kiürített 32000 ágy harmadát (miért csak annyit??) megnyitja és engedélyezi az elektív (tervezett) műtéteket is. Azonban a műtétek miatt felvett betegeken május 15. óta már nem teszi kötelezővé a tesztet, az csak gyanús eseteknél előírás (ahogyan a kórházból kibocsátottakon még a korona miatt ápolt gyógyultak esetében sem kötelező!)
Mindenki számára nyilvánvaló, a gyakran hivatkozott egyszeri mintavétel is kimutatta, hogy több ezer aktív fertőzött van még az országban, azok jelentős része tünetmentes. Az is nyilvánvaló, hogy a betegség jelenleg leginkább a kórházakat és az idősotthonokat veszélyezteti leginkább.

Ha valahol, ott mindenképpen szükséges lenne tesztelni a bekerülő embereket, de úgy tűnik, a kormány megelégszik azzal, hogy EGYSZER ránézett az ország járványtani helyzetére, viszont továbbra sem hajlandó többet tesztelni. Pedig tudni kell: az, hogy a középmezőnyben vagyunk a járványügyi eredményeket tekintve, annak köszönhető, hogy ellenzéki nyomásra időben bevezette a korlátozásokat a kormány. Emiatt oldhatóak ezek fel.

De minden szakértő állítja: a karanténszigor feloldása után még intenzívebben kellene tesztelni ott, ahol szükséges és szigorú maszk használatot kellene előírni. Kásler leveléből kitűnik, továbbra sem számíthatunk felelős kormányzásra, csak a szerencsére. Egyébként tudni kell, hogy Kásler nagyon rabszodikus-azaz össze-vissza utasít: pár napja még szinte mindent, egy sürgős beteg intubálását vagya vese dialízist is negatív teszthez kötötte volna, most pedig még a tervezett műtétre felvett betegeknél sem teszi azt kötelezővé. Érthetetlen.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... ellenzéki nyomásra időben bevezette a korlátozásokat a kormány. Emiatt oldhatóak ezek fel."

Amikor a kormány bevezette a korlátozásokat, kihirdette a rendkívüli helyzetet, az ellenzék egy emberként üvöltött hitleri felhatalmazási törvényt.

Hazudik.
Feltette a szövege után Kásler levelét és pirossal jelölte az általa kifogásolt részt. (3. oldal)
Azonban az idézőjelek közé tett mondatban szó nincs arról, hogy nem kell tesztelni. Sőt! a szövegből logikusan következik, hogy kell lenni tesztelésnek.

Olyan törvény nincs, hogy Felhatalmazási törvény .......
Ami van: A koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvény.

,,Azért még egy zugorvosnak is illene pontosan fogalmazni,,

Egy lófaszdoktornak is?

"Az ismertté vált esetek száma alapján a járvány Magyarországon már a gyors kibontakozás szakaszában van, és a fertőzött, de még nem azonosított betegek száma már akár az 1 000 főt is elérheti. Ez a szám egy hét múlva az epidemiológiai statisztikai modellek alapján a 7-8 ezer, két hét múlva akár 50 – 60 ezer is lehet. "
Orvosi Kamara márc.15.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés