Kunhalmi: Az állami kórházak voltak a járvány gócpontjai

2020. május 19. 15:27
A kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester – véli az MSZP országgyűlési képviselője.

Az állami kórházakat tartja a koronavírus-járvány gócpontjainak az MSZP országgyűlési képviselője. Kunhalmi Ágnes kedden, az MSZP Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján azon véleményét hangoztatta, hogy nem a kormányzati intézkedéseknek, hanem az emberek fegyelmezettségének és józan eszének köszönhető a járványgörbe ellaposítása.

Március közepén lassult le a járvány terjedése, amikor az első megbetegedésekkor az emberek elkezdtek otthon maradni és maszkot varrtak maguknak, valamint kikényszerítették az iskolák bezárását – jelentette ki.

Ha a Fideszen múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák,

a maszkviselés ma sem lenne kötelező, sőt a kórházakból még mindig tesztelés nélkül küldenék vissza a betegeket az idősotthonokba – hangoztatta.

Kunhalmi Ágnes közölte, a kormány hezitált a döntésekkel, minden intézkedést hetekkel korábban kért az ellenzék vagy Karácsony Gergely főpolgármester. A kormány azzal volt elfoglalva, hogy ostoba politikai játszmákba kezdjen és az idősotthonokra terelje a figyelmet a kórházakról – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő azt mondta, a valódi gócpontok az állami kórházak voltak, az első fertőzés már március 6-án megtörtént ezekben az intézményekben, a kormány pedig nem tudott úrrá lenni a járvány terjedésén.

Elmondta, a Nemzeti Népegészségügyi Központból kiszivárgott április 29-ei adat szerint a 2775 regisztrált fertőzött 31,6 százaléka volt kórházi, míg csak 26,1 százaléka volt szociális vagy egyéb otthonban élő fertőzött.

Az MSZP-s képviselő szerint az, hogy nem tudott úrrá lenni a kormány a járvány felett a kórházakban, a többi között annak köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben nagyon sok forrást elvontak az egészségügytől, valamint sokáig megfelelő védőfelszereléseik sem voltak az ott dolgozóknak.

(MTI)

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerencsétlen félcédulás!
Persze hogy a kórházakban volt, van a legtöbb koronavírusos beteg, mivel a súlyosabb koronavírussal fertőzött betegeket a kórházakba vitték be. Ahogy a Pesti Idősek Otthonából is, mert nem gondoskodtak róluk az erőírásoknak megfelelően.

A 2020-as COVID-19-koronavírus-járvány magyarországi első regisztrált esetét, március 4-én jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.
Az első regisztrált COVID-19-koronavírus beteg két iráni diák volt.

Válaszok:
nick89 | 2020. május 19. 16:12

,,április 29-ei adat szerint a 2775 regisztrált fertőzött 31,6 százaléka volt kórházi, míg csak 26,1 százaléka volt szociális vagy egyéb otthonban élő fertőzött.,, - mondja ez a szerencsétlen.


36,1+26,1=62,2
100-62,2=37,8

Mi van a 37,8 %-al?

Szerintem, mivel a beteg embereket a kórházakban látják el, ott kezelik és gyógyítják őket, ezért ott a legtöbb beteg.
A kórházak ezért a betegségek gócpontjai, mivel így működik az egészségügy.
A koronavírus sem és más fertőző betegségek mégsem okoznak, okoztak járványt a kórházakból kiindulva.
Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek kórházi fertőzések, de hogy a kórházakból származik a fertőzések 1/3-a, azt nem hiszem. Aki oda ment betegként, nem mind ott kapta el.
Tudom hogy vannak dokik is, akik elkapták. Nem volt rajtuk túlnyomásos szkafander, mivel nem tudhatták, hogy egy meghűléses tünetű beteg koronavírusos. Ez van.
A koronavírus bárhol bárkitől megkapható.
A kormányra kenni egy olyan idősotthon tömeges megbetegedéseit, ahol az elemi szabályokat sem tartották illetve tartatták be, az rossz demagóg duma.

Nem.
Kínából küldték a kínai vírust a világ összes országába.

2020.03.16.
Bár az Egészségügyi Világszervezet (WHO) már a múlt héten világjárványt hirdetett a koronavírus miatt, Gödöllő ellenzéki polgármestere, Gémesi György hétfőn leszögezte, nincs járvány Magyarországon. "A megbetegedések száma nem éri el a százat. De ha több ezer lenne, akkor sem lenne az" - indokolt Gémesi egy Facebook-beszélgetésben.

Vérszegény és megkésett, hiteltelen ellenzéki előremenekülési kísérlet.

Pontosan. A betegek a kórházakban koncentrálódnak és a betegekkel foglalkozó orvosok is ugyanott. Evidens, hogy a kórházak fertőzési gócpontok lesznek az olyan fertőző betegségek esetében, amelyekre nem létezik védőoltás.

Már előhúztátok a kórházi fertőzések kártyát is... Bár egy kukkot sem értetek belőle, de ez a tény benneteket soha sem zavart!

Már megint fontoskodsz? Igaza lett valakinek, aki azt írta itt a mandin, hogy teljes gőzerővel, igyekszel a dekadens pártba, Karácsonyhoz, Gyurcsányhoz dörgölőzöl.

Na, ezt is elérte az 5G.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés