Megmutatjuk, kik állnak két nagy álhírgyár-oldal mögött

2020. május 16. 16:09

Füssy Angéla
Pesti Srácok.hu
A terjesztéshez a jó öreg Zuckerberg-bázist használják.

„Tehát hogyan működik a rendszer? Egy szép kis csoport évek óta él kiválóan az Orbán-gyűlöletből. Írnak pár kamuhírt, hangzatos címekkel. A saját weblapjukat telepakolják a Google-hirdetésekkel. A terjesztéshez a jó öreg Zuckerberg-bázist használják, akik örömmel biztosítanak felületet ugyanannak a körnek, akár több tucatnyit is, hogy legyen hol osztani. Mit is? Egyfelől a saját oldalakról származó tartalmakat, benne a minden kattintással forintokat csengető hirdetésekkel, és ha ez nem lenne elég, még azoktól is beszedik az osztásért a díjat, akiknek politikai érdeke, hogy terjedjen a gyűlölet és a hazugság.

Megkerestük a két, néven nevezett személyt, hogy az újságírói tevékenységükről és az általuk üzemeltetett portálokról, Facebook-csoportokról kérdezzük őket. Azt is szerettük volna tudni, hogy a reklámbevételeket hivatalos cégként hívják-e le, annak ki a tulajdonosa és adózik-e a bevételek után, de Facebookon küldött megkeresésünkkel annyit értünk el, hogy Gál például e cikk szerzőjét, aki a megkeresést küldte, mindkét profiljáról letiltotta.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most mi van? Megint hódítani vágytok, vagy csak egy virtigli kollaboráns vagy és új nyalható hátsót keresel? Kapod az x-t!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés