Orbánék morális züllöttségét jelzi a Soros elleni újabb támadás

2020. május 13. 7:54

Horn Gábor
Hírklikk
Kitalálnak egy összeesküvés-elméletet és azt felépítik, mint például a migráns nélküli migránsválság. Interjú.

„Mennyiben eleme vagy alapja ennek a gonosz milliárdos kapitalista mezébe bújtatott, ideológiai járványként értelmezhető antiszemitizmus még most, a biológiai járvány idején is?

Én egyáltalán nem gondolom, hogy Orbán Viktor antiszemita lenne.

Ebben egyetértünk, de akkor annál rosszabb a helyzet a sorosozós manipulálással.

A populizmus lényeges eleme, hogy kell ellenség. Az újkori populizmusnak kétféle sajátossága van – egyrészt megérzik, hogy mit akarnak hallani az emberek és az mondják – mint például a rezsicsökkentés –, másrészt kitalálnak egy összeesküvés-elméletet és azt felépítik, mint például a migráns nélküli migránsválság.

Ezzel valóban hosszú időre meghatározták a hazai politikai életet, de belőlük legalább ijesztgetésből bekényszerítettek több százat a Keleti pályaudvarhoz pár hétre és lehetett őket rettegve bámulni. Sorost meg még annyit sem látni.

Nem kell, hogy valóságtartalom legyen, hiszen ennek a nagyon erősen mediatizált populista politikának lényeges eleme, hogy meg kell építeni egy ellenséget. Ilyen kísérlet volt az Európai Unió is, de az nem nagyon jött be, mert az EU itt van a közelben, visszaszól, reflektál, szankcionál, lehettek következmények. A 90 éves, Amerikában élő filantróp nem fog visszaszólni, mert ennél elegánsabb, intelligensebb – még ha meg is van a véleménye a magyar kormányról. Ebből a szempontból jól kitalált ellenségkép, bár kell rá költeni rendesen. Ráadásul sajnos nem a sajátjukat költik minderre. Nem több mindez, mint méltatlan politikai kalandorság.

Bár köszönetet nem vár, de Soros György tevékenységét ismerve, elég sokat segített Orbánon keresztül magyarok millióinak a 80-as évektől kezdve. Álnaiv a kérdés, de akkor mi a fene baja lehet a jelen kormánynak pont vele?

Ennek az egésznek van egy morális züllöttsége a részükről. Mindez a gyűlöletbeszéd sajátos formája, ami beül a lelkünkbe. Orbánnak szerintem fogalma sincs, hogy milyen iszonyatos károkat okoz. Ez a folyamatos és aktív gyűlöletkeltő propaganda leülepszik az emberek lelkében, generációk nőnek fel ebben és azt hiszik, hogy ez az élet része.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A populizmus lényeges eleme, hogy kell ellenség.

Lásd: fehér heteroszexuális keresztények.

Pontosabban a függetleobjektívnsajtónak álcázott Project Syndicate nevű saját blogján.

Lássuk hát sorban...
- Multik és bankok: egyszerűen elvárásként fogalmazódott meg irányukban, hogy vegyenek részt ők is a közös teherviselésben, amire éppen az "európai demokraták" hozzá nem értése (ők mondták...) miatt volt szükség. Ezek voltak a szektoriális adók. Ezt az EU azóta sem bocsátotta meg a Fidesznek. Megjegyzem, máskor épp az a baj, hogy a Fidesz a nemzetközi nagytőke érdekeit szolgálja a magyar munkavállalókkal szemben...
- civilek: a magyar civil társadalom 95%-a sosem volt még ellenfél sem. Egyes, magukat civilnek álcázó politikai aktorok viszonylatában megkövetelte a kormány a transzparenciát. Ez a híres "vegzálás"...
- migránsok: kizárólag az illegális bevándorlás ellen történt fellépés. Az illegális volta miatt. Ami helyes.
- tanárok, orvosok: egy kicsiny, politizáló részük kisajátította magának a teljes tanár- és orvostársadalmat. A máskor oly fontos alapelvet - iskolában nem politizálunk - is felrúgva.
- Soros: az egyetlen, amiben egyetértek. Soros szerintem kártékony, ezért érdemes a véleményével szembeszállni. De nem a személye elleni plakátkampánnyal. Visszakereshető, mindig is ízléstelennek tartottam ezt.
- zsidók: magam sok zsidót ismerek, egyértelmű álláspontjuk, hogy Közép-Európa legvirágzóbb zsidó közössége Magyarországon van.
- Momentum: politikai ellenfél, aki nem tartózkodik az ízléstelen, aljas húzásoktól sem.
- Gyurcsány: ha ellenség lenne, le lenne csukva. De hasznos idióta, ezért szabadlábon van. Lehet.
- kommunisták: máskor a Fideszt szokták Önök lekommnistázni… Rájuk is igaz, ami Gyurcsányra. Börtönben lennének, de legalábbis a közéletből eltüntetve, ha ellenségek lennének. Sajnos azonban szabadlábon vannak. Újabban liberálisnak vagy zöldnek álcázva magukat.
- ellenzéki összefogás, Karácsony: politikai ellenfelek. Ugyanazt kapják, amit a Fidesz és Orbán tőlük. Sajnos, ilyen a politika.
- Budapest: annyira "ellenség", hogy régen látott fejlődésen ment keresztül Tarlós alatt. Most majd Karácsony és tehetségtelen sleppje újra lezülleszti. Ezt óhajtották a választók.

Kis hülyém, vedd már észre, hogy a politika egyik eleme a más irányzatoktól való különbözőség. Ezt aztán sok mindennek lehet nevezni, lehet ellenség képzésnek is, ha neked ez tetszik. Ezt ti vezettétek be kétszer is. Akár csak az Antall kormány esetében, úgy Orbán kormányok megalakulásánál is: még el sem készült az új kormányról az első csoportkép, a te kedvenceid már telehazudták a világot azzal, hogy a kormány antiszemita, náci, fasiszta, stb.

Nektek van pofátok erről beszélni, amikor értelmes vita, értelmes érvek helyett európai ellenségképet csináltok Orbánból? Csak azért, mert meglátja és leírja az egyre álságosabb balliberálisok diktatórikus, birodalom építő törekvéseit? Az ország nagy része megélte a szovjet birodalmat, és rögtön észreveszi a hasonlóságokat, többek között ezért nyeri Orbán a választásokat. Ezt nem bírja elviselni az liberális diktatúrát építő társaság.

Már vicc sem vagy, fikaevő!

Egy interjúban abban reménykedett, hogy lesz egy jó nagy gazdasági válság ami kitart 2022-ig és abba bukna bele a kormány. Aljas.

Soros kis táskahordozója, Horn elvtárs.

Az izraeli kormány szerint sem volt antiszemitizmus a Soros plakát kampány. Soros saját népének is árulója, most is Izrael halálos ellenségét, a palesztin terroristákat támogatja anyagilag.

Igaz, a hazai balliberálisok szerint Soros ne is él, egy nem létező személy, akit Orbán talált ki, Brüsszelben sem járt, nem tárgyalt senkivel sem, csak csupa emberbaráti történet kapcsolódik a személyéhez. ja, OTP ügy sem volt, Horn alatt.......Gábor! Az SZDSZ-t szétvertétek, a zsidó értelmiséget lejárattátok, ideje lenne visszavonulni.

Ez a Hírklikk a Népszava szemétgyűjtője? Mint a 24.hu, amely a Népszabadság libsi ingyenélőit gyűjtötte maga köré.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés