A Leszboszra érkezett menedékkérők is megfertőződtek a vírussal

2020. május 12. 21:06
Pozitív lett két illegális bevándorló koronavírustesztje a görögországi Leszbosz szigetén, mindketten az utóbbi napokban érkeztek oda a török partokról – közölte kedden a görög járványügyi válságstáb szóvivője.

A tájékoztatás szerint a két fertőzött nem a túlzsúfolt Mória menekülttáborban él. Május 6-án, illetve 10-én érkeztek meg Törökország felől, s azóta kéthetes karanténban vannak egy átmeneti táborban a sziget északi részében. Az elmúlt egy hétben velük együtt 68 menedékkérő érkezett tengeri úton Leszboszra.

Ez az első alkalom, hogy migránsok koronavírustesztje pozitív eredményt mutatott az égei-tengeri görög szigeteken, beleértve az ottani menekülttáborokat is. A görög szárazföldön azonban volt már példa arra, hogy több migráns megfertőződött, és emiatt menekültszállásokat kellett karantén alá helyezni.

A Mória menekültügyi létesítményt szigorúan ellenőrzik, csak korlátozottan hagyhatják el a migránsok. A görög hatóságok óvintézkedésként elkülönítő helyiségeket létesítettek arra az esetre, ha a ott is kitörne a járvány. A migránsok által dzsungelnek nevezett táborban, amelyet 2800 emberre terveztek, mintegy 19 ezren élnek egészségtelen körülmények között.

Görögországban eddig 2744 fertőzöttet regisztráltak, akik közül 152-en elhunytak a kórban.

(MTI)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés