Többet piálunk a járvány alatt

2020. május 11. 8:00
Az általános bezártságban csábító az alkoholhoz nyúlni, de a hatása inkább káros, mint nem – állapítja meg a BBC.

A brit lapban kifejtik, hogy a világjárvány érkezésével az általános bizonytalanság örvénye nyelt el minket, a kormányok otthon maradásra biztatnak a vírus megfékezése érdekében, így hát nem csoda, hogy új utakat keresünk, hogy megbirkózzunk a helyzettel. Annyi biztos, hogy az Egyesült Királyságban az alkohol-értékesítés 22 százalékkal nőtt idén márciusban, az Egyesült Államokban pedig 55 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – írják.

A közösségi oldalakat elárasztják a piálásról szóló vicces videók, hírességek posztolnak videókat italkeverési trükkökről. A humor mögött azonban ott pulzál egy sötétebb ok, ami az embereket az üveg felé fordítja. A kollektív szorongás időszakába zuhantunk, és kevés elképzelésünk van arról, hogy mikor lesz vége ennek az egésznek. Az egész világon emberek milliói betegednek meg, és sokan közülük soha nem épülnek föl. Az egészségügyben és az első vonalban dolgozók óriási nyomás alatt vannak, és sokan elkülönülve élnek a szeretteiktől. Mindenütt érzékelhető a félelem, a frusztráció – elemezget a BBC.

Felsorolnak egy rakat hátrányt is, amivel a túlzott otthoni piálgatás jár, az egészségügyi és pszichológiai következményeket mérlegelik, levonva a következtetést, hogy a nehéz helyzet például önmagunk fejlesztésére is alkalmas, érdemes tehát inkább ezt az utat választanunk.

(kép forrása: BBC)

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mert kevesebbet vezetünk. Benzin helyett a pia fogy. Ebből az
következik, hogy az emberek általában nem isznak, ha vezetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés