Johnson karanténba rakná a külföldről beutazókat – kivéve a franciákat és az íreket

2020. május 11. 14:15
Sokan nem értik a kormányfő időzítését.

A külföldről történő újrafertőződés megakadályozása érdekében is lépéseket kell tennünk. Hamarosan itt lesz az ideje – különösen a hazai fertőzési ráta csökkenését figyelembe véve –, hogy karantént vezessünk be az országba légi úton érkezők esetében" – fogalmazott Boris Johnson, amikor a korlátozások enyhítésének lépéseit, feltételeit ismertette, számol be az Euronews. A brit miniszterelnök ennek időpontjára, és időtartamára nem utalt.

A kormány később pontosított, hogy nem csak a repülővel érkezőkre vonatkozna. Az is kiderült – kétoldalú megállapodások alapján –, a Franciaországból és Írországból beutazók mentesülhetnek a járványügyi határintézkedés alól.

Sokan nem értik a kormányfő időzítését. Mivel a karanténnak sokkal hamarabb lett volna értelme. A március közepén bevezetett korlátozások óta 100 ezer brit tért haza, de csak a betegség tüneteit mutatóknak kellett izolálniuk magukat.

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács is aggodalmát fejezte ki, mondván; ez súlyosan rontja a leendő utasok bizalmát.

(Euronews)

 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína végbele belülről:

Együttműködési megállapodást kötött az újonnan megalakult Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség (MBKSZ) és a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ) egyebek között a kínaiak magyarországi befektetéseinek ösztönzésére - jelentették be a szervezetek képviselői sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A megállapodást Pesti Imre, a Fidesz közép-magyarországi regionális pártigazgatója, az MNHSZ elnöke és Hu Bifeng, az MBKSZ elnöke írta alá.

Hu Bifeng beszédében kiemelte: a szövetség célja, hogy a megállapodással a Magyarországra érkező új kínai bevándorlóknak minél több lehetőséget biztosítsanak, így a két ország között még erősebb kapcsolat alakuljon ki

És közben zajlik a III. világháború kínai biológiai fegyverrel...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés