Autóval járni nem deviancia

2020. május 6. 13:26

Fürjes Balázs
Demokrata
Ahhoz, hogy lehetséges legyen az újrakezdés, a korlátozások oldása előbb-utóbb Budapesten is, három dolgot kellett megoldani. Interjú.

„Mit tehetne másképpen a városvezetés?

Nem várható el a budapestiektől, hogy két hónapig a hétvégéken is állandó bezrtságban éljenek, és nem is szolgálja a védelmüket. A városházának érdemes lenne megfontolnia a járványügyi szakemberek tanácsát. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora fogalmazott így május 1-én: »Mint orvos, nagyon remélem, hogy megszüntetik az olyan nagyobb területek lezárását, mint a Dunakanyar vagy a Margitsziget, hiszen ezek lezárása inkább növeli a tömeget azokon a helyeken, ahol nincs lezárás. Semmilyen káros, sőt inkább jótékony hatása van, ha a szűk családok közösen sétálnak a szabadban«.

Ön a korlátozások enyhítését javasolja Budapesten?

Semmiképpen sem avatkozunk a városvezetés dolgába! A hétvégi parklezárások a főpolgármester és a polgármesterek döntései, ők ismerik a város viszonyait, egyes városrészek eltérő sajátosságait, ezért volt érdemes hozzájuk telepíteni a döntést. A korrekt együttműködés jegyében csupán józan megközelítést, a nehezebb, de lakosságbarátabb intézkedések szabad megfontolását javasoljuk Karácsony Gergelynek, a döntésbe nem szólunk bele. Lezárni és tiltani egyszerű, világos döntés. Megszervezni és biztosítani, hogy a Margitsziget létszámkorláttal és a távolságtartás elfogadtatásával látogatható legyen, több munkát és erőfeszítést kíván. De meggyőződésem, hogy a budapestiek érdekében érdemes rajta elgondolkodni. Használható lenne a Sziget Fesztivál tapasztalata, kifejleszthető lenne regisztrációs mobilapplikáció, sok minden működhetne a digitális világban.

A kormány vajon mindent megtett a nagyvárosok védelmében?

Igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint és a nemzetközi tapasztalatok alapján eljárni. Ahhoz, hogy lehetséges legyen az újrakezdés, a korlátozások oldása előbb-utóbb Budapesten is, három dolgot kellett megoldani. A magyar polgárok együttműködésével az idejében meghozott korlátozások lévén sikerült lassítani a járványt, ellaposítani a terjedés görbéjét. A második feladat az egészségügy felkészítése volt egy sokkal nehezebb erőpróbára is. Rezidensek kiképzése, kórházi kapacitás biztosítása, a védekező üzemmód megszervezése. Ennek része a leginkább Szijjártó Péter és csapata által végzett munka, az eszközbeszerzés. Sokmilliónyi védőfelszerelés, több ezer lélegeztetőgép, mikzben az egész világ, köztük a nagyhatalmak is ezekre vadásznak, nem csak sörétes puskával. A harmadik kihívás az volt, hogy a magyar tudósok, az orvosi egyetemek ls a statisztikai hivatal részvételével kifejlesszünk egy olyan tesztprogramot, ami pontos képet ad az ország és Budapest átfertőzöttségéről, és azonnal riadót fúj, ha az enyhítések után veszélyes mértékben emelkedne a fertőzöttség.”

(Demokrata)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

KariGeri autóval ingázó szavazói alig várják, hogy kerékpárra, hévre üljenek télen, nyáron.

A világ ellen biológiai háborút viselő Kínával együttműködni több, mint deviancia.
Bűn.
És hiba.

Ennek a "41 tanácsadó" szövegednek a forrása ugye, a PestiSrácok.hu.
Szabigeri firkász erről eddig két cikket követett el.
Az elsőben 15 nevet sorolt fel, közülük 2 tanácsadó (Kálmán O., és Pogonyi Cs.) nem Karácsony, hanem a helyetteseinek tanácsadója.
A második cikkben megismétel 4 nevet az elsőből, és közöl 2 új nevet.
Szóval, eddig csak 13 + 2 = 15 (fő)tanácsadót neveztek meg.

(Tarlósnak és helyetteseinek egyébként 37 (fő)tanácsadója volt összesen. Róluk nem írt Szabigeri.)

"Megszervezni és biztosítani, hogy a Margitsziget létszámkorláttal és a távolságtartás elfogadtatásával látogatható legyen, több munkát és erőfeszítést kíván."
"több munkát és erőfeszítést kíván."
Na, ne szórakozzunk.
Akkor honnan maradna idő a napi magyarázkodó hosszú saját fényezésekre , a látványpolitizálásra, amely: CSALÁS.
Azért csaló Karácsony, mert a kampányban erről egy szó nem volt.
Karácsony Gergely Budapest irányítását sem bízza saját magára. Miután a Városháza és a bizottságok megteltek a 2010 előtti SZDSZ és szocialista panoptikum reaktivált bajnokaival, a tanácsadók körét is fel kellett tölteni. Az adatok szerint a főpolgármester 41 tanácsadót alkalmaz jelenleg; ez alapján havonta bruttó 29 123 800 forint vándorol a zsebekbe.

Válaszok:
Schollander | 2020. május 6. 16:31

"Az adatok szerint a főpolgármester 41 tanácsadót alkalmaz jelenleg"

Miféle "adatok szerint"?
Kétlem, hogy meg tudnál nevezni 41 tanácsadót, de azért te is ezt nyomod.

A PestiSrácok.hu. egy Szabigeri nevű firkásztól két cikket közölt.
Az elsőben 15 nevet sorolt fel, közülük 2 tanácsadó (Kálmán O., és Pogonyi Cs.) nem Karácsony, hanem a helyetteseinek tanácsadója.
A második cikkben megismételt 4 nevet az elsőből, és közölt 2 új nevet.
Szóval, eddig csak 13 + 2 = 15 (fő)tanácsadót neveztek meg.

(Tarlósnak és helyetteseinek egyébként 37 (fő)tanácsadója volt összesen. Róluk nem írt Szabigeri.)

Majd a kultuszügyi népbiztos Kálmán asszony megoldja.. Csak azt nézi SMS-ben, hogy havonta megkapja-é az utalást . Vágó Pista felügyeli a járműjavítást.

Telibe találtál, valóban jó az analógia.
" Mü' a gyálogosok pártján vaagyunk." - úúútjjjaaan

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés