A parlament elutasította az Isztambuli Egyezményhez való csatlakozást

2020. május 5. 10:53
A honatyák politikai nyilatkozatban döntöttek a kereszténydemokrata képviselők javaslatáról. A döntés szerint az Országgyűlés pedig nem kívánja a nemzeti jog részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az egyezmény genderszemléletét.

Kereszténydemokrata képviselők kezdeményezésére politikai nyilatkozatot fogadott el az Országgyűlés kedden a gyermekek és nők védelmének fontosságáról, valamint az isztambuli egyezményhez való csatlakozás elutasításáról. A KDNP-s Vejkey Imre, Nacsa Lőrinc, Juhász Hajnalka és Hollik István által benyújtott politikai nyilatkozatot 115 igen, 35 nem és három tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés.

A nyilatkozat felszólítja a kormányt, hogy ne tegyen további lépéseket az egyezmény kötelező hatályának elismerése iránt, és az Európai Unió intézményeiben is azt az álláspontot képviselje, hogy az EU ne csatlakozzon a dokumentumhoz.

A politikai nyilatkozatban a ratifikáció elutasítását azzal indokolják: az Európa Tanács isztambuli egyezménye a társadalmi nem definícióján alapuló megközelítést ír elő rendelkezéseinek átültetése során, az Országgyűlés pedig nem kívánja a nemzeti jog részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az egyezmény genderszemléletét.

A nyilatkozat szerint azért sem támogatható a ratifikáció, mert az egyezmény nemi alapon biztosított menedékjoggal kapcsolatos rendelkezései ellentétesek a jogellenes bevándorlással szembeni hatékony fellépést biztosító magyar jogszabályi környezettel.

„Jogunk van megvédeni országunkat, kultúránkat, törvényeinket, hagyományainkat és nemzeti értékeinket, amelyeket sem a többségi meggyőződéstől eltérő genderszemlélet, sem a korlátozás nélküli vagy a társadalmi nemek alapján előnyöket biztosító bevándorlás nem veszélyeztethet” – szögezi le a nyilatkozat.

A dokumentum kitér arra is, hogy az isztambuli egyezmény azon pontjai, amelyekre értékként tekintenek, – különösen a gyermekek védelme és a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés – jelenleg is részei a magyar jogrendszernek, amely biztosítja a szükséges jogi garanciákat minden védelemre szorulónak.

(MTI)

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván már előre megírták a magyarok elleni gyűlöletbeszédüket azok a bizonyos 2-sek, úgymint, Dobrev, Donáth-kacsa, Szél, Cseh nem tudom, hogy ráér-e?
Majd elolvassuk és véleményezzük, efelől nyugodtak lehetnek.

Őszintén szólva megnyugodtam, unokáim továbbra is játszhatnak a babáikkal, az autóikkal, a kislányok szerepjátékban szülnek, szoptatnak, pólyáznak, a fiúk meg autóversenyt rendeznek, de fél szemmel a lányok popsijára figyelnek.......egészséges gyerekek. Így maradunk egészséges ország.

A társadalmi nem az Alaptörvénybe és a biológia törvényébe ütközne.

Az istambuli egyezmény egy lépcsőfok a sorban, amelyek pontos terv szerint illeszkednek egymáshoz...
David Icke: "A történet 1969-ben kezdődött, dr. Richard Day pittsburgh-i iránymutatásával. (Aki felkérte a meghívottakat, kapcsoljanak ki minden magnót.)
"Dr. Richard Day spills the beans - THE TRAITOR WITHINtraitor666.blogspot.com › 2006/06 › d...

2006. jún. 3. - "On March 20, 1969, Dr. Richard Day, the National Medical Director of the ... Abortion, divorce and homosexuality will be made socially acceptable. ... Girls will be taught they are the same as boys. ."
"Az abortusz, a válás és a homoszexualitás társadalmilag elfogadhatóvá válik. ... A lányokat megtanítják, hogy ugyanolyanok legyenek, mint a fiúk.""
Az istambuli egyezmény egy lépcsőfok a sorban, amelyek pontos terv szerint illeszkednek egymáshoz Soros is egy lépcsőfok. Bill Gates úgyszintén.
Bill Gates' Father Ran Planned Parenthood, His Mother ...www.nowtheendbegins.com › News

2020. márc. 25. - Come with us now as we meet Bill Gates parents, Bill Sr. and Mary, whose vast wealth and influence made sure their legacy of eugenics would .
"Gyere velünk most, amikor találkozunk Bill Gates szülõivel, Sr. és Mary-kel, akiknek hatalmas gazdagsága és befolyása gondoskodott arról, hogy örökségük eugenikát élvezhesse."

... És végül az emberi agy összekapcsolása a mesterséges intelligenciával.
Ezzel az emberiség totális ellenőrzése, Isten leszáll a Földre, Sorosok képében...
Ezért "dolgozik Soros, B. Gates és az egész pokolfajzat társaság.

Valamit kihagytál, mint minden szemétláda.
1000 sorban írod a hazugságokat, de a kettő sor, amely az egészet kizárja, kimarad:

"Frissítünk! – Helyreigazítás
A cikkben valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor a Hypós becenevű, a Fradi kettes szektorát vezető személyen keresztül tatotta a kapcsolatot az ellenzék és a cikkben megszólaló személy között."
Így működtök, aljasok.
1000 soron keresztül az aljaskodás, a végén: á, ez nem is igaz, de ezt, az ezredik sor végét már senki nem olvassa el

Isztambuli egyezmény = Hasfelmetsző Jack :: NO -DE- Pipás Pista :: YES

Miért álltok le ezekkel a primitív provokátorokkal vitatkozni?

Aljadék, aljadékok, az emberiség szemetei:
Kitálalt „Kubatov kedvenc gyilkosa”
Farkas György
újságíró. 2018. 03. 28. 08:04
ÉS JÉ, A MÁSODIK CIKK LEGVÉGÉN,
2006-ban a maffia vitte a fociultrákat utcára
Farkas György
újságíró. 2018. 04. 03. 13:24
OTT A HELYREIGAZÍTÁS.
2018. 03. 28. 08:04 - 2018. 04. 03. 13:24 között 50, 60 NAP TELT EL.
ADDIG AZ ORSZÁG HABZSOLTA A TRÁGYÁT, AMIT A
Farkas György NEVŰ újságíró szervírozott. 2018. 04. 03. 13:24 órakor!
"Frissítünk! – Helyreigazítás

A cikkben valótlanul állítottuk, hogy Kubatov Gábor a Hypós becenevű, a Fradi kettes szektorát vezető személyen keresztül tatotta a kapcsolatot az ellenzék és a cikkben megszólaló személy között."
ja, és rintintin: b-zdazanyád, ahol éred, ezzel is atrágyát véded...

Akkor viszont minek írták alá?

Ilyen kérdést az tesz fel, aki nem ismeri a nemzetközi jogot és a médiában írtakat veszi figyelembe, vagy ismeri, de trollkodik.

A nemzetközi egyezményeket két lépcsőben tárgyalják, fogadják el. Az aláíráskor a kormány egyik tagja, vagy a kormány által felhatalmazott aláírja, mellyel a kormány vállalja, hogy országgyűlés elé viszi. Ennyi. Az sincs benne, hogy mikor és az sincs benne, hogy elfogadja.

A második lépcső amikor az országgyűlés elfogadja, vagy elutasítja. Ha elfogadja, ratifikálja, akkor ebben az országban ekkor lép hatályba és kötelezi az adott országot, hogy alkotmányában, jogszabályaiban ezt átvezesse, harmonizálja.

Az aláírás 2014 évben történt és Navracsics Tibor igazságügyi miniszter írta alá. Ezt követően, főleg az utóbbi években robbant ki a gender téma körüli vita, melynek során pro és kontra számos érv hangzott el. Nemcsak Magyarország nem ratifikálta, hanem több ország. Így: Bulgária, Csehország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szlovákia és az Unióból azóta kilépett Egyesült Királyság.

Egyetértve az indokokkal, szerintem jól tette az Országgyűlés, hogy elutasította a ratifikációt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés