Se Sziget, se Balaton Sound nem lesz idén nyáron

2020. április 30. 14:15
Gulyás Gergely ma bejelentette, hogy augusztus 15-ig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet megtartani. Ezzel a legtöbb nyári fesztivál sorsa eldőlni látszik - írja a Portfolio.hu.

A lap hozzáteszi, hogy a csütörtöki bejelentés szerint augusztus 15-ig nem lehet megtartani az 500 főnél nagyobb rendezvényeket Magyarországon. Ezzel gyakorlatilag eldőlt az, amit hetek óta sejteni lehet: elmaradnak a legnagyobb hazai fesztiválok, többek között a Sziget, a VOLT, a Balaton Sound, az EFOTT, a Campus Fesztivál, a Művészetek Völgye, és a FEZEN is.

A Portfolio úgy számol, hogy a hivatalos bejelentések várhatóan a mai napon érkeznek, és bár nem teljesen lehetetlen, hogy bizonyos rendezvényeket más, későbbi időpontra helyezzenek át, a legnagyobb hazai fesztiváloknál ennek kicsi az esélye. Kérdés, hogy sikerül-e megrendezni a Sziget-csoport fesztiváljai közül az augusztus végi B my Lake-t és a Strand Fesztivált (mindkettő augusztus 19-i hétvégére van meghirdetve).

A HÉTFA Kutatóintézet elemzői tegnapi publikációjukban a hazai fesztiválpiac kilátásait vizsgálták. Becslésük szerint minden egyes fesztiválra el nem költött forint körülbelül 7 forintot von ki a gazdaságból a tovagyűrűző hatások miatt, így ha az idei fesztiválok elmaradnak, akkor az emiatt a magyar gazdaságból kieső jövedelem akár a GDP közel 1%-át is elérheti - írja a Portfolio.hu.

(kép forrása: Portfolio.hu)

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

CNN, BBC, Euronews: Betiltott Fesztiválok Budapesten

Az ősszel meg a télen lesz itt annyi koncert, meg buli, hogy nem fogják győzni a sörgyárak...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés