Kettős mérce

2020. április 30. 8:40

Kovács Zoltán
Facebook
Németország, Svájc vagy Spanyolország kapcsán nem olvasni „jogállamisági aggályokról”, s még kevésbé merik a vezetőiket „fiókdiktátornak” titulálni.

„A Bloomberg nemrég közölte Andreas Kluth egyik véleménycikkét. Az önmagát újságírónak nevezni merő Kluth szerint Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnöke egy »fiókdiktátor«, aki hatástalanította a magyarországi ellenzéket, a bíróságokat és a sajtót, illetve arra használta fel a világjárványt, hogy rendeleti kormányzást vezessen be.

Ugyanakkor Andreas Kluth elfelejti megemlíteni, hogy más EU-tagállamok is hasonló veszélyhelyzetet hirdettek ki, és néhányan közülük olyan hatásköröket vettek át, amelyek jóval meghaladják a magyar miniszterelnöknek átmenetileg adottakat jogköröket. Németországban például az egészségügyi miniszter adhat ki rendeletet mindenféle alkotmányjogi aggály ellenére. Svájcban a kormány rendeleti úton kormányoz, a törvényhozást megkerülve. Spanyolországban pedig ülésezik a parlament, viszont nem kérheti számon a kormányt. Ezekhez képest Magyarország Kormányának jogosítványai már-már gyengének tűnhetnek.

De Németország, Svájc vagy Spanyolország kapcsán nem olvasni »jogállamisági aggályokról«, s még kevésbé merik a vezetőiket »fiókdiktátornak« titulálni. Kettős mérce szagot érzek…

Ha pedig még ez sem győzne meg valakit: az Egészségügyi Világszervezet magyarországi képviselője, Dr. Ledia Lazeri szerint az intézkedéseinknek köszönhetően sikerült elkerülni a koronavírus-fertőzések exponenciális növekedését Magyarországon. Azt talán még a liberális nyugati sajtó nem meri megkérdőjelezni, hogy nincs fontosabb az emberek egészségének és életének védelménél.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó volt, hogy a koronavírus törvényt több száz érdekelnek szetkuldtek európában
Lehetne ez a technológiánk. Olvastam elemzést az eu-s országok jarvanykezelesi jogrendjeirol. Ezt is el lehetne mindenkinek küldeni.
A ballib és nemzetközi médiája úgyis csak hazugságokat terjeszt. Mi tájékoztassák őket a valóságról.
Jó lenne nekünk is egy nemzetközi mediahalozat. Írhatnánk egymás országairól cikkeket aztán szemlézhetnénk egymást.

Megnéztem az életrajzotokat, kovács.
Mind Soros embereiként kezdtetek.
Most meg erősködtök vele.
Mennyire hiteltelenek vagytok!
És lölőztök a járvény idején is.
Pfej!

Ez igaz, de nagyobbra gondoltam.

Ebből a szintből 400 komment elég volt.
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés