Tóth László én vagyok – Válasz Élő Anitának

2020. április 29. 18:26

Tóth László
Vendégszerző
Hízelgő rám nézve, hogy úgy tüntet fel, mint aki titokban hátulról mozgatja a magyar egészségügy szálait.

Március elején második alkalommal jelent meg egy egészségügy aktuális helyzetét elemző írásom a Mandiner online felületén.

Az első cikkemet még öt éve, 2015. március 15-én közölték – ez be is volt linkelve a második, minap közölt írásba. Mindkét írás Orbán Viktorhoz szóló nyílt levél formájában ad nem titkoltan szubjektív, de az egészségügyet belülről látók helyzeti előnyével írott elemzést. 

Második nyílt levelem számos aktualitását a koronavírus-járvány berobbanása elsöpörte, fenekestől forgatta fel az egészségügyet (is), és egészen más kérdések kerültek az érdeklődés homlokterébe. Irományom tartalmáért természetesen továbbra is vállalom a felelősséget, beleértve azt a véleményemet is, hogy az általam továbbra is tisztelt Kásler Miklós helyett Merkely Béla rektor úr hatékonyabban tudná irányítani az egészségügyet, különösen egy önálló minisztérium élén. 

Ezt követően, 56 nappal később jelent meg a Válasz Online járványhelyzetet elemző nagyívű cikke, ami  a következő felütéssel kezdődik:

„A járvány elején egy kormánylap névtelen szerzője Kásler Miklós lemondatását kérve Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát ajánlja miniszternek.”

A „kormánylap” a Mandiner, a „névtelen szerző” pedig én vagyok, Tóth László, ez a nevem, ahogy az eddig közölt két cikkemnél is meg voltam nevezve.

Kedves (kétségek közt) Élő Anita!

Valójában hízelgő rám nézve, hogy úgy tüntet fel, mint aki titokban hátulról mozgatja a magyar egészségügy szálait. 

Mégis, kétségeit el kell, hogy oszlassam – én egy a Fideszhez és a kormányhoz soha, semmilyen szálon nem kötődő, gyakorló baleseti és ortopéd sebész főorvos vagyok! Ezért vagyok a kis profilképen is maszkban, nem azért, hogy megtévesszem. (Még ha Zorró maszk lett volna…)

Ezek után csak két kérdés merül fel bennem:

Vajon nem veszélyezteti a hiteles újságírást, amikor pár másodperc alatt ellenőrizhető a saját nevét használó szerző kiléte, de önök mégis névtelen szerzőről írnak?

Vajon miért nem hiszik el az önmeghatározásuk szerint nem napi pártpolitikai csatározásokra összpontosító Válasz Online-nál, hogy egyszerűen valaki ír egy (két) véleménycikket, és azt a Mandiner egyszerűen lehozza?

dr. Tóth László
Baleseti és ortopéd sebész főorvos
Békés megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórháza

 

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez most nem az a szitu. Tóth László mellettünk van.

Te pusztán egy fuldokló, szalmaszálért kapkodó ellenzéki képét vetíted ide. Minden konkrétum nélküli kötözködéseitek, a hangulatkeltő hazugságaitok egyre hatástalanabbak. Erre az a bizonyíték, hogy képviselőitek a Lenin fiúkat idéző bolsevik üzemmódba kapcsoltak. Minden kontrolljukat elvesztették, beleőrülnek, hogy nem tudják a maguk elképzelt taktikája szerint a hülye, foszladozó összefogásukkal tematizálni a közbeszédet. Ha pedig nincs miről beszéljenek, hazudozással, brüsszeli csapatok behívásával próbálnak felszínen maradni.

Ez a helyzet most nem nektek kedvez, itt most minden hitelességetek szertefoszlik. Megértem, hogy pánikban vagytok, végül is Cseh Katalin kimondta: a járványhelyzet a kormánynak kedvez. Mert mind a kormány, mind az ellenzék sorsa a kormány kezében van. Saját bukásuk is csak rajtuk múlik, nem rajtatok, és külföldi segítőiteken. Ebbe őrültök bele szép lassan. Már egy normális komment sem telik tőletek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés