Nőtt a gyermekvállalási kedv

2020. április 26. 9:21
Decemberben, januárban és februárban a születések száma közel 9 százalékkal nőtt, és a teljes termékenységi arányszám, ami a gyermekvállalási kedvet mutatja, 1,55-re növekedett.

A téli hónapokban minden népesedési mutató javult Magyarországon – mondta a Kopp Mária Intézet elnöke az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Fűrész Tünde kiemelte: decemberben, januárban és februárban a születések száma közel 9 százalékkal nőtt, és a teljes termékenységi arányszám, ami a gyermekvállalási kedvet mutatja, 1,55-re növekedett. Erre, mint mondta, 40 éve nem volt példa. Hozzátette: ezen a télen kétszer annyi házasságot kötöttek Magyarországon, mint egy évvel korábban.

Arról is beszélt, hogy mivel a halálozások száma mindhárom hónapban csökkent, a természetes fogyás 36 százalékkal mérséklődött.

A Kopp Mária Intézet elnöke szerint a pozitív népesedési adatok összefüggésben vannak a kormány által bevezetett családvédelmi akciótervvel, aminek minden eleme igénybe vehető a koronavírus-járvány idején is, sőt néhány könnyítést – határidők kitolása, igénylés egyszerűsítése – is tettek.

Üdvözölte az édesanyák későbbi elhelyezkedését segítő új intézkedéseket is, amelyek értelmében júliustól a cseden, gyeden vagy gyesen levő édesanyák ingyen tehetik le az első nyelvvizsgájukat, valamint a KRESZ-tanfolyamot és -vizsgát.

(MTI)

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye van az a klasszikus vicc, hogy

- Miért éjjel születik a legtöbb baba?
- Mert akkor telik le a 9 hónap.

Egyszerűen nem értem miért kell egy nyilvánvaló és könnyen
hozzáférhető adat tényszerűségében hazudnod. Ez valami genetikai
program nálad?

Termékenységi ráta:

2003: 1.27
2010: 1.25
2017: 1.49
2019: 1.55

Most pofázzon a szélsőjobb-liberális ellenzék!

Még egy adalék:

2003:: a Medgyessy kormány 1. teljes éve: 12 legrosszabb hely Európában (tr: 1.30)
2010:: Gyurcsány-Bajnai : a LEGROSSZABB hely Európában (tr: 1.25)
2016:: Orbán kormányok : 13. legrosszabb hely Európában (tr: 1.53)

Csak hogy relatíve és érzékelhető legyen Orbán teljesítménye.

1,55 sajnos még a gyenge 1,59-es EU-s átlagtól is elmarad, de legalább javul.

Oké. Téged felhatalmazlak, hogy juszt se szüljél, mert nem vagy fideszes.

Gyengécske félremagyarázási próbálkozás. Más szóval: csúsztatás és
ezt te is tudod.

OK. Szerinted jól volt, hogy a szocik idejében 2010-re 1,2-re esett a magyar termékenységi ráta? Ahol a faszpénznek hála a cigány nők átlagosan háromnál több gyereket vállaltak, míg a magyarok 1.0-át.
Mond már meg, politikai nézetektől függetlenül, miért gond az, hogy jelenleg az adóból leírható gyerektámogatások, lakhatási segítségnek hála a normakövető, adófizető réteg vállalja be a második gyereket?
Tudsz-e te, vagy szektatagjaid közül bárki ennél jobb, a társadalmat fenntartó-továbbvivő protokollt? Ha igen mondjad, ha nem a pofádat befogod és hálát adsz Istennek, hogy Orbánnak hívják a miniszterelnököt...

Tunya, olyan snassz feltörölni veled a padlót... Tényalapon tavaly született kb 90 ezer gyerek. Ebből cigány volt kb 20%. Tehát a nem tiritarka magyar babák száma 72 ezer.
Jelenleg az időarányos TFR 1,55 ami eszméletlen jó hír minden magyar embernek- neked nyilván nem. De akkor mi a faszomnak írogatsz magyar portálra román?

És ez neked örömhír, tatár?

No, lassan megint jön egy tabudöntés- már az, hogy az alacsony gyerekszám a fejlett társadalmak fátuma lenne. A magyar TFR ha nem lenne koronavírus már idén átlépné az 1,6-ot. Egy emberöltő alatt fel lehet vinni 2.0-közelébe. Ami kell hozzá, az az hogy a globalista balliberálisok egy tanyát se tudjanak felügyelni.
Izraelben különben ezt már megcsinálták. Ott a zsidó származású nők TFR-je 3,17!!!
Évek óta mondom, a zsidó csodát kellene Európának górcső alá vennie. Nyilván a meddő tehén Merkel nem tököl nemzeti megoldásokkal...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés