Lapszemle, avagy miért marad így örökre a NER

2020. április 24. 22:32

Hont András
Facebook
Természetesen, ha valamit végletesen el vagy túl nem tolnak, ami mindig benne van a pakliban.

„Két nappal azt követően, hogy ugyanebben a lapban Hegyi Gyula volt szocialista (?) parlamenti és európai parlamenti képviselő megértően emlékezett meg a terror teoretikusáról és irányítójáról, Vlagyimir Iljics Leninről, olyanokat ferdítve, hogy »az élcsapat még az életében kicsúszott a kezéből, a nála sokkal könyörtelenebb Sztálin eszközeként végzetesen eltorzította és meggyalázta mindazt, amit oly sokan reméltek az orosz forradalomtól«, meg hogy a polgárháborút a »a szegényparasztság mozgósításával« nyerte meg (a felakasztott, megfélemlített, kizsigerelt szegényparasztok erről sokat tudtak volna mesélni, ha még tudtak volna mesélni, meg úgy egyáltalán: képzeljük már el, hogy mi lenne, ha a Magyar Nemzet kedélyes visszaemlékezést tenne közzé, ha nem is Hitlerről, de Mussoliniről), szóval két nappal később ez a cikk jelent meg ugyanott. A józanság által meg nem környékezett Sz. P. szó szerint azt írja a NER-rel kiegyező oligarcha újságjában, hogy Magyarország fasiszta diktatúra, majd két bekezdésen át – modorosságokkal és közhelyekkel zsúfolva – leírja, hogy fogalmilag miért nem az. No, de aki hangokat hall a fejében, annak nem kell ügyelni a definíciókra. Mindegy is. Csak annyit szeretnék megjegyezni azok kedvéért, akik majd elkezdenek kapálózni, meg kiabálni, hogy ez igenis diktatúra, meg fasisztának, meg pláne az, vessenek egy pillantást a szöveg fölötti hirdetésre, és azután gondolkodjanak el azon, hogy a NER-nek ellenére vannak ezek az elborult futamok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Évek óta lehet sejteni, hogy a Népszavát a Fidesz pénzeli. Olyan ótvar bolsevik propagandát nyomnak, hogy csoda, hogy van pénzük.

Kedves Hont András!
Ezek nem hírszolgáltató újságok, vagy értelmes elemzéseket tartalmazó folyóiratok.
Ezek hazug szarfészkek, amelyben a tulajdonos, vagy valamelyik befolyásos pofa mondja meg, hogy holnapra mit kell írni. Vagy éppen kit kell ma gyűlölni.
Úgy őszintén: maga mikor ment úgy utána valaminek, amit nem feladatnak adtak, hanem csak úgy, de tényleg meggyőződésből, őszintén? (Mondjuk ez itt jó cikk, csak az ember már fél attól, hogy kiadták, ma a Népszarát kell ekézni.)
Üsse fel a 444-et, az Indexet vagy az Origot! Milyen hírszolgáltatást kap a Világból? Szinte alig jön hír, kizárólag összeollózott és megrendelt írások vannak.
Sajnálom magukat, sajnálom a szakmájukat. Mármint az én, az olvasó szempontjából, meg abból, hogy a gyerekeimet egybites, egymondatos hülyeségekkel akarják becsapni.

Folyt: Tudja mi volt az utolsó értelmes folyóirat Magyarországon, amit tényleg érdemes volt kinyitni? Hát a Mozgó Világ 1982-ben.
Nem azért mert a Kádár ellenzéke volt. Nem azért, mert mindenféle világlátású ember helyet kapott.
Hanem azért, mert olyan emberek szerkesztették, akik igényesek voltak és igényes olvasóknak szerkesztették. Maga a folyóirat volt olyan, hogy a hazugság, gyűlölködés nem fért bele.
Na, manapság már senkinek nem jut eszébe ilyen.
Pedig irodalom, esszé, művészet a lehető legjobb módon került az olvasó elé. Mert irodalmárok, írók, publicisták és művészek készítették a folyóiratot.
Nézzen már körül a 444 szerkesztőségében, kik írnak ott? Senkik. Az Új Péter sok-sok éve nem írt le egyetlen értelmes gondolatot sem.
A magyar sajtó egy színvonaltalan fészbúk, az írások oda valók, egy két ezer embernek olvasásra.

Tudja, voltak még olyan újságok, mint a Füles meg a Nők Lapja. Ezeket hozzáértő szakemberek készítették. Nagyon jó olvasótáboruk volt.

Most csak úgy dobáljuk ide, hogy mi jön le a Mandiner jobb oldalán, egy szép nap sajtó metszete:

BENCSIK ANDRÁS
(Demokrata)
A HÜLYÉK CSAK HÜLYÉK MARADNAK (Ez nyilván egy mély művészeti elemzés mondjuk a firenzei reneszánsz építészetről.)

GOMPERZ TAMÁS
(hvg.hu)
A NÁCI, AKIRE BÜSZKÉK VAGYUNK
Carl Schmitt az ő hősük. (Egészen biztos vagyok abban, hogy az Ónodi egy kurva sort nem olvasott életében Schmittől, de remekül ír róla, pontosabban valami másról, hülyeségről.)

SCHMUCK ERZSÉBET-KENDERNAY JÁNOS
(hvg.hu)
MENNYIRE VEHETŐ KOMOLYAN A MINISZTERELNÖK ZÖLD FORDULATA? (Ez tényleg kurva érdekes, hogy egy hataloméhes kis zöld párt két teljesen jelentéktelen politikusa momentán miért utálja nagyon a miniszterelnököt. Miért nem azt elemzik, hogy maguk miért olyan hülyék, hogy a miniszterelnöknek ekkora hatalma lehet, talán ez nem ellenzéki felelősség?)

BOHÁR DÁNIEL
(888.hu)
SZABÓ TÍMEA NEM TUD LEÁLLNI, MOST ROMÁNOZZA AZ ERDÉLYI MAGYAROKAT

SCHEIRING GÁBOR
(Mérce.hu )
ORBÁN VIKTOR 10 ÉVE: A NYERTESEK
Orbán Viktor saját szociáldarwinista prioritásai alapján kezeli a koronaválságot is.

FARKASHÁZY TIVADAR
(Facebook)
ÉLET ÉS HALÁL URA
Ne legyenek kétségeink, különben más országokhoz hasonlóan szépen be fogja áldozni a korosztályunkat. (Néhányat már nem volt kedvem kommentálni, de a Farkasházynál kiemelendő, hogy Müller Cecília éjjel nappal azon dolgozik, hogy ne dögöljön meg pl. a Farkasházy, aki ezt kelletlen utálkozással "hálálja" meg.)

Most őszintén, a magyarországi sajtó egy napjának metszetét így véletlenszerűen áttekintve, csoda, hogy még van, aki kinyit egyetlen újságot is.

Ez így ugyanis nem az életünk metszete, hanem egy virtuális valóság, amely ráadásul nagyon szar színvonalon van, maguktól ideírva.

Reméljük, hogy építészeink, jogászaink, orvosaink jobban, mint az újságokat manapság gyártó emberek.

Tényleg utolsó: a maga mostani írása meglepett, mivel értelem van benne?
Felmerül a kérdés, hogy az értelmet tartozó írás miért a Facebookon jelenik meg?

Ilyeneket normális ember már el sem olvas. Nem tudtad, ballib gyökér?!

Ilyeneket normális ember már el sem olvas. Nem tudtad, ballib gyökér?!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés