Varga Judit: Ideológiai támadások érték Magyarországot és Lengyelországot

2020. április 17. 20:16
„Felemlegetik a jól bevált 7-es cikkelyes furkósbotot is” – fogalmazott a miniszter.

Varga Judit pénteken elmondta, a járványügyi helyzetben – amikor összefogásra és szolidaritásra lenne szükség, hogy leküzdjék a vírust – egyesek „előveszik a régi szólamokat”, forrásmegvonással fenyegetőznek, s arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy szankciókat alkalmazzon. „Én egészen elképesztőnek tartom ezt ebben a helyzetben” – hangsúlyozta.

Kiemelte azt is, a magyar kormány továbbra is az emberek egészsége védelmében fog eljárni; az a törvény, amit támadnak egyértelműen ennek a cselekvésnek a lehetőségét adja meg a kormány számára. „Kitartunk ezen célunk mellett, hogy mindenképpen – ebben a veszélyhelyzetben – arra koncentráljunk, ami a legeslegfontosabb és kizárjuk ezeket a politikai támadásokat, hiszen csak elhappolják az energiát a valós védekezéstől” – tette hozzá.

Varga Judit megjegyezte, hogy az állásfoglalás teljesen valótlan állításokat tartalmaz, például arra céloznak benne, hogy a kormány megvonta az Országgyűlés ellenőrzési jogosítványait. Pedig éppen ellenkezőleg történt – mondta –, hiszen a kormánynak rendszeresen be kell számolnia a meghozott intézkedéseiről, s az Országgyűlés bármikor visszavonhatja ezt a felhatalmazást.

Rámutatott, ellentétben bizonyos uniós tagállamokkal, a magyar parlamentnek rendkívül erős ellenőrzési jogkörei vannak a veszélyhelyzetben is. Kitért arra is, a dokumentum sok jogi pontatlanságot is tartalmaz, hiszen Magyarországon nem szükséghelyzetről, hanem veszélyhelyzetről van szó, s a kormány nem szükségállapotot hirdetett ki, mert az háborús körülményre utalna. „Tehát teljes félreértés, de az egyértelmű, hogy a politikai boszorkányüldözésnek az eszköztárába ez beletartozik” – fűzte hozzá. „Felemlegetik a jól bevált 7-es cikkelyes furkósbotot is” – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már megint meghetescikkelyeztek minket?
A végén még elkapunk valami betegséget.

Ez egy elmebaj.
A szemünk láttára hullott darabjaira hetek alatt az EU (vagy annak illúziója), ezek meg itt hetes cikkelyeznek egy világjárvány közepén...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés